Ajankohta: 26.4.2022 tiistai

Black Hole Spring event – From Book to Screen

Black Hole Spring event -kirjallisuustapahtumassa keskitytään siihen, kuinka kirjat päätyvät elokuviksi. Tapahtuma toteutetaan 26.4.2022 hybriditapahtumana. Tapahtuma järjestetään BusinessAsemalla (Hallituskatu 36 B, Oulu), mutta sitä voi seurata etänä Brella-virtuaaliympäristön kautta.

Tapahtumassa puhuvat virolaiset käsikirjoittajat Andris Feldmanis ja Livia Ulman, jotka ovat käsikirjoittaneet Rosa Liksomin Hytti numero 6 -romaaniin pohjautuvan elokuvan. Lisäksi tapahtumassa esiintyy XYZ Filmsin Head of International Acquisitions Todd Brown, joka kertoo siitä, kuinka paikallista materiaalia muokataan globaaleille markkinoille.

Yksi tapahtuman erityispiirteistä on kahdenkeskiset tapaamiset, joille on varattu aikaa ohjelman jälkeen. Osallistujia kannustetaan sopimaan tapaamisia toistensa kanssa etukäteen, ja tapahtuma-alusta Brellan ominaisuuksien avulla osallistujat löytävät helposti itselleen sopivia yhteyksiä osallistujien joukosta.

Tapahtuma on avoin kaikille kirja-alan toimijoille ja sinne on vapaa pääsy. Oulun kirjailijaseura järjestää tapahtuman yhteistyössä BusinessOulun ja Pohjois-Suomen elokuvakomission kanssa.

Black Hole Spring event on osa Oulun kirjailijaseuran hanketta, jossa kehitetään pohjoispohjanmaalaisen kirjallisuuden vientiä edistävä kansainvälinen ammattilaisverkosto. Hankkeen päärahoittajat ovat Pohjois-Pohjanmaan liitto sekä Oulun kaupunki.

Ohjelma ja lisätietoa:
https://www.blackhole.fi/events/black-hole-network-event-26-4-2022/