Ajankohta: 26.5.2023 perjantai

Kaikki digisisällöistä! Digi- ja somemarkkinoinnin perjantaipajat

Nyt laitetaan toimeksi digi- ja some-markkinoinnin merkeissä. Kokoonnumme työpajapainotteisesti 12 kertaa perjantaiaamuisin 24.3.–16.6.2023.

Jokaisen perjantain aikataulu menee näin:
8.30–9.00 saapuminen, verkottumista, aamukahvi
9–10 luento
10–12 työpajoja ja studioharjoittelua

Voit osallistua myös joko pelkästään luentoon klo 9–10 tai sen jälkeen pidettäviin työpajoihin. Suosittelemme osallistumaan mahdollisimman moneen työpajaan kevään aikana, sillä kunkin valmentajan aiheet tukevat toinen toisiaan.

Kevään aihekokonaisuuksia ovat

Juha ”Vauhtipyörä” Aholan valmennus- ja työpajaosuudet keskittyvät perjantaisin TikTokiin ja lyhytvideoihin (24.3., 31.3., 28.4., 12.5., 26.5.).

Valtteri Kujalan osuudet keskittyvät Canvaan ja tekoälyyyn sekä yrityksen markkinointiviestintään (14.4., 21.4., 5.5., 19.5., 2.6., 9.6.).

Lisäksi tulossa on vierailevia tähtiä yksittäisille valmennuskerroille, erilaista tarinankerrontaa ja valokuva-aiheisia valmennuksia sekä työpajoja, tarkempi sisältö tarkentuu myöhemmin!

TikTok ja lyhytvideot luennoille, Juha ”Vauhtipyörä” Ahola

24.3. Lyhytvideot TikTokissa -> Tiktok myös videoiden editointityökaluna, vaikkei kanavaa käyttäisi markkinointiviestintään

31.3. Lyhytvideoiden kuvaaminen ja editointi CapCut-työkalulla

28.4. Lyhytvideot YouTubessa

12.5. Lyhytvideot ja tarinat Facebookissa -> Meta-suunnittelutyökalu haltuun

26.5. Lyhytvideot Instagramissa

Lyhytvideot ovat tällä hetkellä trendaavin juttu. Sen todistaa myös se, että YouTubessa on YouTube Shorts lyhyille pystyvideoille – tärkeä ja liian vähän hyödynnetty potentiaali yrityksille. Instagram on muuttamassa sovellusta yhä enemmän tukemaan lyhytvideoita ja Reels trendaa on Instagramissa. Läpi käydään mm. erilaiset videot kuten tuote-esittely -tyyppiset, puhuvapää -tyyppiset, remiksaukset/parsimiset.

Juha ”Vauhtipyörä” Ahola on oululainen yritysvalmentaja, sparraaja mentori ja vaikuttaja. Vauhtipyörän lempiaiheita ovat yrittäjyys, markkinointi etenkin somessa- ja digissä, sekä myynti. Vauhtipyörä on valmentanut ja sparrannut tuhansia yrittäjiä somen saloihin. Referenssejä on lukuisista mikro- ja pienyrittäjistä aina pörssiyhtiöihin saakka ja Facebook-markkinointi nollabudjetilla kiertueen hän toteutti yhteistyössä ELY:n kanssa vuosia sitten 15 eri paikkakunnalla.

Tarinankerronta studioympäristössä, tekoälyn ja Canvan hyödyntäminen, Valtteri Kujala

14.4. Työskentely studioympäristössä, tarinallistamisen perusteet, sijoittajatarina ja pitch deck

21.4. Edistyksellisempi työskentely studioympäristössä, suunnitelmallisuus ja resurssinkäyttö videopohjaisessa yritysviestinnässä

5.5. Canvan hyödyntäminen ja perusteet automatisoidussa sisällöntuotannossa

19.5. Tehokkaat työtavat ja integraatiot Canvassa

2.6. Sisällöntuotannon automatisointi tekoälyllä

9.6. Canvan edistyksellistä käyttöä, videotuotantoa ja erilaisia lyhytvideoalustoja, tekoälyrajapinnat

Moni yritys miettii, miten ja tekoälyä ja tarinankerrontaa kannattaisi hyödyntää yrityksensä kasvattamisessa mahdollisimman tehokkaasti. Erilaisten pilvipalveluiden, rajapintojen ja ohjelmien tarjonta on niin laaja, että siitä on vaikeaa muodostaa yritykselleen sopivaa digistrategiaa. Monella itsellään ei myöskään ole resursseja tai erillistä teknologiajohtajaa (CTO) avustamassa digitaalisessa murroksessa. Jokaisen yrittäjän olisikin hyvä oppia digitalisoimaan ja automatisoimaan yritystään lähtökohtaisesti itse uusimmilla pilvi- ja tekoälytyökaluilla. Myös tehokkaan studiotyöskentelyn ja tarinankerronnan perusteet auttavat modernissa yritysviestinnässä ja luovat positiivisuutta yrityksen brändille sisäisesti ja ulkoisesti.

Valtteri Kujala (FT, tietojenkäsittelytiede) on ollut yrittäjänä yli viidentoista vuoden ajan. Hän on kehittänyt ja tutkinut digitaalisia ratkaisuja ja automaatiota yrityksen arjen tehostamiseksi. Hänen vetämissään workshopeissa saat innostavaa ja yrityksellesi suunnattua ohjausta, joka auttaa sinua nopeammin löytämään yrityksellesi sopivat työkalut ja taidot.

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/kaikki_digisisalloista

Lisätiedot:

Olli Levaniemi
asiantuntija, digitaalinen liiketoiminta, markkinointiosaaminen
040 705 9318
olli.levaniemi@businessoulu.com