Ajankohta: 8.11.2022 tiistai

MAHDOLLISUUKSIEN MARRASKUU: Black Hole Autumn event – Exporting children’s literature

Black Hole Autumn event -kirjallisuustapahtuman teema on lastenkirjojen vienti. Tapahtuma toteutetaan tiistaina 8.11.2022 virtuaalitapahtumana Brella-virtuaaliympäristössä alkaen klo 13.

Tapahtumassa saksalaisen arsEdition-kustantamon lastenkirjallisuuden toimituksen johtaja Katharina Braun kertoo suomalaisten lastenkirjojen käännöksistä saksankielisillä kirjamarkkinoilla. Bonnier Rights Finlandin kirjallisuusagentti Terhi Isomäki-Blaxall puhuu puheenvuorossaan suomalaisten lastenkirjojen edustamisesta. Kuvittaja ja lastenkirjailija ja Sanna Pelliccioni kertoo siitä, kuinka hänen kirjansa ovat päätyneet eri kielille.

Yksi tapahtuman erityispiirteistä on kahdenkeskiset tapaamiset, joille on varattu aikaa ohjelman jälkeen. Osallistujia kannustetaan sopimaan tapaamisia toistensa kanssa etukäteen, ja tapahtuma-alusta Brellan ominaisuuksien avulla osallistujat löytävät helposti itselleen sopivia yhteyksiä osallistujien joukosta.

Tapahtuma on avoin kaikille kirja-alan toimijoille ja sinne on vapaa pääsy. Oulun kirjailijaseura järjestää tapahtuman yhteistyössä BusinessOulun kanssa.

Black Hole Autumn event on osa Oulun kirjailijaseuran hanketta, jossa kehitetään pohjoispohjanmaalaisen kirjallisuuden vientiä edistävä kansainvälinen ammattilaisverkosto. Hankkeen päärahoittajat ovat Pohjois-Pohjanmaan liitto sekä Oulun kaupunki.

Ohjelma ja lisätietoa:
https://www.blackhole.fi/events/black-hole-autumn-event/