BusinessAsema yrityksille

Ihmisiä BusinessAsemalla

BusinessAsema on kaikille avoin kohtaamispaikka, joka palvelee eri vaiheissa olevia yrityksiä. Erilaisten tapahtumien, valmennusten ja yrityspalvelujen lisäksi Asemalla on mm. työskentely- ja kokoustiloja, FabLab, AV-studio ja startup-esihautomo. Tervetuloa verkostoitumaan!

Asemalta saat apua ja neuvontaa yrityksen perustamiseen, liiketoiminnan kehittämiseen sekä osaavan henkilöstön rekrytointiin. Sinua palvelevat mm. BusinessOulun ja Oulun seudun Uusyrityskeskuksen asiantuntijat. Neuvontaa saa myös etänä.

Tarjolla on erilaisia maksuttomia infoja, valmennuksia ja tapahtumia liiketoiminnan kehittämisen eri alueilta. Yrityksille räätälöidyt, suositut rekrytointitapahtumat kulkevat nimellä JobCorner (lue maksuttomasta palvelustamme lisää täältä).

International House Oulu auttaa yritystäsi löytämään kansainvälisiä työntekijöitä erityisesti Oulun seudulta. IH Oulu järjestää myös kansainväliseen rekrytointiin liittyviä valmennuksia.

BusinessAsemalla on päivittäin erilaisia pop up -palveluja, joihin ei tarvitse varata aikaa. Yrittäjiä palvelevat esimerkiksi Yrityskummit sekä yrityspalvelujen asiantuntijat.

Tukea tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen

BusinessAsema on tie tuotteiden ja palvelujen kokeiluihin, testaukseen ja yhteiskehittämiseen.  

Käytettävissäsi ovat BusinessOulun kokeilupalvelut, jotka räätälöidään tarpeen mukaan. Kokeilullesi etsitään sopiva ympäristö ja suunnitellaan kokeilun toteutustapa. 

BusinessAsema soveltuu älykiinteistönä erityisesti kiinteistöteknologian kehittämisalustaksi. Kokeilualustat ja palvelut on esitelty Smart City Oulun sivuilla tarkemmin. 

Inspiroivia ympäristöjä ja uusinta teknologiaa

FabLab

FabLab on nykyaikaisilla laitteilla varustettu digitaalisen pienvalmistuksen työskentelytila ja prototyyppilaboratorio. Sen digitaaliset valmistusmenetelmät ovat maksuttomasti käytössä yritysten innovaatiotyössä.

3D osaajia yritysten tarpeisiin

BusinessAsemalla toimii EU:n osarahoittama Digipajalta työelämään -hanke, joka tukee alueen yrityksiä 3D-tulostuksen, 3D-skannauksen ja mallintamisen hyödyntämisessä osana liiketoimintaa. Hanke järjestää alan asiantuntijoiden vetämiä informatiivisia tilaisuuksia, tapahtumia ja koulutuksia 3D-tulostus teemalla. Hankkeessa myös täsmäkoulutetaan 3D-Osaajia täyttämään yritysten mahdollista osaajatarvetta.

Hankkeen postituslistaan liittymällä saat sähköpostitse tietoa tulevista toimenpiteistä. Vastaa myös yritysten tarvekartoituskyselyyn. Saatuja vastauksia hyödynnetään hankkeen toimenpiteiden sisällön suunnittelussa.

AV-studio

AV-studion varustelu mahdollistaa videotuotannot ja -striimaukset sekä studiokuvauksen. Studiota hyödynnetään muun muassa digitaalisen sisällöntuotannon valmennuksissa. BusinessAseman studiossa yrittäjät voivat maksutta testailla kaikkea kuvaan ja ääneen liittyvää.

Startup Station

Alkuvaiheen startup-yrityksille suunnattu Startup Station kokoaa yhteen aloittelevat yritykset, alkuvaiheen kasvuyritykset, asiantuntijat, hautomo-ohjelmat ja ekosysteemikumppanit muun muassa järjestämällä tapahtumia ja valmennusohjelmia.