Ajankohta: 3.3.2022 torstai

Digiaamiainen: Droonit valo- ja videokuvauksessa sekä tapahtumatuotannossa

3.3. klo 8.30–10.30, BusinessAsema, Hallituskatu 36 B, 90100 Oulu

Ohjelma
8.30 Aamupala ja verkostoitumista
9.00 Droonit luovan kuvauksen työkaluina. Olli Huttunen
10.00 Paikallista pörinää. Kalle Hautamäki, Neotar Oy
10.15 Keskustelua & kysymyksiä, tapahtuman jälkeen tutustuminen BusinessAsemaan ja FabLabiin

Paikalle tulijoille on tarjolla aamupala. Voit seurata puheenvuoroja myös verkossa, muista ilmoittautuessasi valita vaihtoehdoksi webinaari. Tapahtuma on kaikille osallistujille maksuton.

Ilmoittaudu tästä ma 1.3. klo 12.00 mennessä >>

Tervetuloa digiaamiaiselle!

Erikoiskameroiden käyttäminen luo uusia mahdollisuuksia eri toimialojen käyttöön data-analytiikkaan, valvontaan ja sisällöntuotantoon. Droonien käyttötarkoituksia ovat esimerkiksi rakennusten tarkastaminen ilmasta käsin, riistalaskenta, 3D pistepilvien toteuttaminen sekä droonit maa- ja metsätaloudessa ja viranomaisten valvontatilanteissa. Ilmakuvilla ja videoilla voidaan esitellä alueita erilaisissa käyttöympäristöissä, verkkosivuilla, esittelyissä tai tapahtumissa. Myös valokuva- ja videotaiteilijat ovat löytäneet täysin uusia kuvakulmia ilmasta käsin.

Digiaamiaisella käydään läpi mm. ilmakuvan merkitystä visuaalisessa ilmaisussa, ilmakuvan julkaisumahdollisuuksia, erikoiskuvaamista, 360°-kuvaamista sekä 3D-photogrametriaa.

Pääpuhuja Olli Huttunen tekee työkseen videoita ja kuvaamista. Hän on harrastanut droonilentämistä vuodesta 2013 ja saavuttanut ilmakuva-aiheisten videoiden ja lyhytelokuvien tekijänä useita kansainvälisiä palkintoja ja kunniamainintoja. Esimerkkinä lyhytelokuva IDEA, johon voit tutustua jo etukäteen tästä esimerkiksi tästä linkistä.

Oululaista droonipörräilyä edustaa Neotar Oy:n Kalle Hautamäki, joka esittelee drooneja mainos- ja tapahtumatuottajan näkökulmasta.

Drooniteknologia mullistaa perinteiset tavat toteuttaa liiketoimintaa monella eri alalla. Muutos on jo alkanut – nyt on paras hetki miettiä, mitä vaikutuksia uudella teknologialla on yrityksesi liiketoimintaan. Voisiko yrityksesi hyödyntää drooneja tai luoda siitä aivan uuttaa liiketoimintaa?

Tapahtuman tarjoaa BusinessOulu. Toteutuksesta vastaa Digiasema-hanke.

Lisätiedot:

Olli Levaniemi
asiantuntija, digitaalinen liiketoiminta
Digiasema-hanke, projektipäällikkö
BusinessOulu
+358 40 705 9318
olli.levaniemi@businessoulu.com