Ajankohta: 18.5.–19.5.2021

Freelancerina markkinoille -kevytyrittäjänä vai työosuuskunnassa?

Freelancer-uran aloittaminen saattaa tuntua vaikealta. Mistä asiakkaita, miten markkinoida? Ja jos noihin on vastaukset, joutuu vielä miettimään miten laskuttaa asiakkaita. Alanko kevytyrittäjäksi, mitä se käytännössä tarkoittaa, voisiko työosuuskunta olla vaihtoehto, vai pitäisikö sittenkin perustaa oma toiminimiyritys?

Nämä ovat kysymyksiä, joita aloittava freelancer joutuu pakostakin pohtimaan. Yksiselitteistä vastausta kunkin vaihtoehdon paremmuudesta ei löydy, se riippuu sekä freelancertyön luonteesta että määrästä.

Tämä webininaarisarja pyrkii käytännönläheisellä tavalla avaaman kunkin vaihtoehdon hyviä ja huonoja puolia.

Webinaari 1. Tiistai 18. 5. klo 13-14
Kevytyrittäjyys, Otto Michelsen, Eezy
https://kevytyrittajat.eezy.fi/?gclid=EAIaIQobChMIuP_6gpH47wIVyrvVCh2oagAaEAAYASAAEgIAt_D_BwE

Vuonna 2008 kevytyrittäjyyden näkyväksi tehnyt Eezy on Suomen vanhin kevytyrittäjyyspalveluita tarjoava yritys, jolla on yli 30 000 rekisteröityä käyttäjäää. Otto Michelsen Eezystä tulee esittelemään Eezyn toimintaa ja saamme vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

Webinaari 2. Keskiviikko 19.5. klo 13-14
Työosuuskunnassa toimiminen, Netta Norro, osuuskunta Lilith
https://www.lilith.fi/luova-osuuskunta-lilith/

Yli 400-jäseninen ja 3,5 M€ liikevaihdolla toimiva Lilith on luovan alan osuuskunnista Suomen suurin. Asiakkaita ovat mm. mediatalot, kustantamot, ohjelmatoimistot, kunnat ja kaupungit sekä lukuisat pienemmät toimijat. Lilith on myös kirjakustantaja ja audiovisuaalisten palvelujen tuotantoyhti. Lilithiä esittelee Netta Norro, ja saamme vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/freelancer

Lisätiedot:
Jussi-Petteri Äijälä
asiantuntija, alkavat ja toimivat yritykset, yritysrahoitus, EU-yritysrahoitus
050 305 0527
jussi-petteri.aijala@businessoulu.com