Ajankohta: 13.1.2021 keskiviikko

Kokemuksia korona-ajan virtuaalitapahtumista

Tapahtumatuotanto on yksi niistä toimialoista, joka on pahimmin kärsinyt korona-ajan rajoituksista. Tapahtumia on erilaisten rajoitusten takia jouduttu kokonaan perumaan valtavat määrät. Alan taloudellinen asema ja työllisyysnäkymät ovat olleet heikot keväästä lähtien

Osa tapahtumajärjestäjistä on kuitenkin lähtenyt etsimään uutta liiketoimintaa itselleen siirtämällä tapahtumia virtuaalisiksi, ja kokemuksia, sekä hyvä että huonoja, on alkanut kertyä.

BusinessOulun yhteistyössä Oulun juhlaviikkojen kanssa järjestämä viisiosainen webinaarisarja avaa erilaisia tapahtumatuotannon virtuaalikonsepteja, käytännön järjestelyjä, tuloksia tapahtumista ja opiksi otettavia asioita. Sarja alkaa joulukuussa ja viimeiset jaksot järjestetään tammikuussa.

WEBINAARISARJAN OHJELMA:

Kokemuksia onnistuneen virtuaalitapahtuman järjestämisestä elokuva-alalla.

Keskiviikkona 9.12.2020 klo 14-16

Sarjan avaa Sodankylän elokuvajuhlien johtaja Ari Lehtola, joka tiimeineen kevään aikana muutti tapahtumansa yhteisöllisyyttä säilyttäväksi online-konseptiksi, jossa korostui myös vahva yhteistyö median, ennen muuta Yleisradion kanssa. Webinaaritilaisuudessa käydään läpi kuinka muuntaudutaan perinteisestä elokuvajuhlasta verkkofestivaaliksi.

Kokemuksia onnistuneen esittävän taiteen virtuaalitapahtuman järjestämisestä.

Keskiviikkona 16.12.2020 klo 14-16

Sarjaa jatkaa esiintyvien taiteilijoiden näkökulmasta oululaislähtöinen taikuri Joni Pakanen, joka nykyään markkinoi itseään virtuaalitaikurina, ja hän on jo perustanut oman studion tämän toteuttamiseksi. Joni tiimeineen avaa sitä, miten muutos on tehty.

Kokemuksia onnistuneista musiikin hybriditapahtumien järjestelyistä.

Keskiviikkona 13.1.2021 klo 14-16

Seuraavaksi on vuorossa elävän musiikin klubi ja tapahtumatalo G Livelab Tampere, ja heidän tiiminsä käy läpi striimattujen musiikkitapahtumien konseptia teknisestä toteutuksesta, myynnistä ja markkinoinnista aina rahoitusmalleihin ja liiketoimintakonsepteihin saakka.

Kokemuksia onnistuneen virtuaalisen musiikkifestivaalin järjestämisestä.

Keskiviikkona 20.1.2021 klo 14-16

Neljäntenä on vuorossa Virtual Nummirock 2020 -tapahtuma, jossa käydään tämän yksittäisen tapahtuman muutosprosessi onnistumisineen ja vaikeuksineen läpi.

Sarjan päättää myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana virtuaalitapahtuman tekniseen toteutukseen liittyvä webinaari.

Ilmoittautuminen:

https://www.lyyti.in/tapahtumajarjestajan_valmennusohjelma

Lisätiedot:

Jari Linna
040 547 0619
jari.linna@businessoulu.com

Jari Lerssi
040 141 8774
jari.lerssi@businessoulu.com