Ajankohta: 10.1.2023 tiistai

Markkinoinnin lunttilaput – Digimarkkinoinnin valmennuskokonaisuus pienyrityksille

BusinessOulu tarjoaa kuuden kerran maksuttoman valmennuskokonaisuuden yrittämisestä ja digimarkkinoinnista. Kokonaisuus on suunnattu alkuvaiheen yrityksille ja pienyrityksille.

Valmennuskokonaisuus järjestetään BusinessAsemalla ja se koostuu kuudesta noin 3-4 tunnin valmennuskerrasta, joissa on aamupäivällä luento-osuus ja iltapäivällä työpaja. Luento-osuudelle on mahdollisuus osallistua paikan päällä tai etänä. Työpaja vaatii läsnäoloa ja siellä opittuja asioita viedään käytäntöön. Lisäksi osallistujille tarjotaan yrityskohtaista konsultointia, osittain pienryhmissä.

Jokaisesta teemasta osallistujat saavat käyttöönsä käytännönläheisen lunttilapun, johon on kerätty aiheen tärkeimmät ideat ja toimintamallit tiiviissä muodossa. Tällä kertaa lunttaus on sallittua!

Tiistai 29.11 klo 8.45 Asiakas ja markkinointistrategia

Tuloksekas markkinointi edellyttää päätöstä siitä kuka on asiakkaasi ja kuka ei ole. Mitä paremmin tunnet asiakkaasi, sitä helpompaa sinun on hankkia etulyöntiasema kilpailijoihin nähden ja osaat puhua kielellä, jota asiakkaasi ymmärtää.

Aiheita: asiakasprofiili, markkinointiviesti, pienyrittäjän markkinatutkimus ja markkinointistrategia lyhyesti

Keskiviikko 7.12 klo 8.45 Nettisivut

Nettisivu on yrityksen markkinoinnin perustyökalu. Millaiset ovat toimivat pienyrityksen nettisivut? Voiko ja kannattaako sivuja tehdä itse? Vai tarvitseeko yritys nykypäivänä nettisivuja ollenkaan?

Aiheita: Nettisivut, alustat, kävijöiden kiinniottaminen, hakukonenäkyvyys, sivusto vai verkkokauppa

Tiistai 13.12 klo 8.45 Hakukoneoptimointi (SEO)

Hakukoneoptimointi voi kuulostaa pelottavalta, tekniseltä ja vaikealta. Olisiko siitä kuitenkin löydettävissä ymmärrettäviä ja yksinkertaisia periaatteita, joita jokainen voi ottaa käytäntöön? Mitä pienyrityksessä voidaan tehdä itse hakukonenäkyvyyden parantamiseksi?

Aiheita: avainsanat, kilpailijat, hakukoneystävällinen sisältö, optimointi

Tiistai 10.1 klo 8.45 Sisällöntuotanto

Sisällöntuotantoa tarvitaan kaikkialla. Markkinointia ei voi tehdä ilman laadukasta sisällöntuotantoa. Millaista on myyvä ja toimiva sisältö nettisivulla, blogissa tai somessa? Miten sisällöntuottamisesta voi tehdä itselleen helpompaa?

Aiheita: sisällöntuotanto, myyvä sisältö eri alustoille: nettisivut, blogit, some, sähköpostimarkkinointi

Tiistai 17.1 klo 8.45 Sosiaalinen media

Sosiaalinen media on osa ihmisten ja yritysten elämää. Mitkä ovat pienyrityksille tärkeimmät kanavat ja miten niiden kanssa tulee toimeen? Miten tehdään suunnitelma somen käytölle ja miten siitä saadaan eniten hyötyä.

Luento: Pienyrittäjän somestrategia – tee tulosta somesta!
Työpaja: Oman yrityksen somestrategia
Materiaalit: 52 sosiaalisen median sisältöideaa -lunttilappu
Aiheita: somekanavat ja niiden valinta, sisältö, sisältösuunnitelma, mainostaminen somessa

Tiistai 24.1 klo 8.45 Tekoäly markkinoinnissa

Tekoäly (AI) on pinnalla oleva aihe, joka aiheuttaa hämmennystä. Millaisia tekoälyyn perustuvia palveluita on olemassa ja onko niistä apua markkinointiin? Ovatko ne oikeasti käyttökelpoisia? Joko voidaan antaa potkut mainostoimistolle?

Aiheita: tekoälytyökalut, esimerkit, työnkulku

Valmennuskokonaisuus järjestetään BusinessAsemalla ja se koostuu viidestä noin kolmen tunnin valmennuskerrasta, joissa on 45 minuutin luento-osuus ja parin tunnin työpaja, joissa osallistujia autetaan ratkomaan omia yrityskohtaisia haasteita. Luento-osuudelle on mahdollisuus osallistua paikan päällä tai etänä. Työpaja vaatii läsnäoloa.

TEAMS-KOKOUS KÄYNNISSÄ VALMENNUSPÄIVINÄ NOIN KLO 8.45-9.30
Huomioithan, että osa tapahtumaa on tarkoitettu vain paikan päälle saapuville (valmennuksen pääyleisö).

Valmennuspäivien ohjelmat
Klo 8.20 – 8-40 Kokoontuminen Hallituskatu 36, Oulu BusinessAsema infopisteellä, aamukahvi ja tutustumista
Klo 8.45 – 12.15 Luento-osuus + workshopit, valmennusta yritysryhmissä

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/markkinoinnin_lunttilaput

Asiantuntijoina valmennuksessa toimivat Pasi Kemi, Juha Penttilä, Lauri Mäkinen ja Jaakko Lahtinen Suomen Paikallinen Mainostoimisto -verkosto Oy:sta. Kouluttajilla on pitkä kokemus tehokkaista markkinointikoulutuksista, nettituotannoista ja markkinointityökaluista. He ovat olleen kouluttamassa tuhansia suomalaisia yrittäjiä.

Valmennuskerrat on jaettu teemoihin. Osallistuvat yritykset voivat osallistua kaikille valmennuskerroille tai valita yritystään eniten hyödyntävät teemat.