Ajankohta: 5.3.2021 perjantai

Matkailuyrityksen hiilijalanjäljen laskenta -webinaari

5.3.2020 klo 9-11.00

Hiilijalanjälki on tuttu termi, mutta miten hiilijalanjälki lasketaan matkailuyrityksessä? Mitä tietoja laskemiseen tarvitaan ja mitä asioita tulee huomioida?

Webinaarissa tutustut hiilijalanjälkeen ja sen laskemiseen. Laskentaesimerkkejä seuraamalla lisäät osaamistasi oman yrityksesi hiilijalanjäljen laskentaan.

Visit Espoon CarbonWise -hankkeen hiilijalanjäljen laskemisen ja pienentämisen koulutuskokonaisuus alueen matkailuyrityksille starttaa. Kevään aikana järjestetään webinaareja sekä pienryhmä ja yrityskohtaista neuvontaa asiasta. Asiantuntijana koulutuskokonaisuudessa toimii erityisasiantuntija Sanna Taskila (DI, TkT) Macon Oy:sta. CarbonWise -hankkeen toimet ovat yrityksille maksuttomia. Yrityskohtaiset neuvonnat ovat de minimis-toimenpiteitä.

Webinaari järjestetään Teams -ohjelman kautta verkossa ja se on maksuton ja kaksiosainen.

Ensimmäinen osuus (klo 9-10.15) on kaikille avoin webinaari, josta saa perusteet hiilijalanjäljen laskentaan matkailualalla.

Toinen osuus on Visit Espoon alueen (Espoo, Vihti, Kirkkonummi, Kauniainen) matkailuyrittäjille (klo 10.25-11) ja sen aikana käydään tarkemmin läpi laskentapohjaa.

Ohjelma:

Ensimmäinen osuus; avoin webinaari:
9.00 Tervetuloa, Karoliina Korpela, CarbonWise-hanke, Enter Espoo Oy
9.10 Hiilijalanjäljen laskeminen matkailualalla, Sanna Taskila, Macon Oy
10.15 Tauko

Toinen osuus Visit Espoon alueen matkailuyrityksille:
10.25 Laskentapohjan esittely ja miten alkuun laskemisessa, Sanna Taskila, Macon Oy
11.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu mukaan 4.3. klo 18 mennessä. Linkki ilmoittautumiseene

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin ja tapahtumaa edeltävänä iltana linkin Teams-kokoukseen. Mukaan pääsee, vaikkei sinulla olekaan Teams-sovellusta asennettuna koneellesi.

Tapahtumatallenne on katsottavissa tilaisuuden jälkeen verkkosivuillamme.

Tiedoksi tulevasta: Hiilijalanjäljen laskentaan liittyvä toinen webinaari (Matkailutuotteen hiilijalanjäljen laskenta) järjestetään 19.3. klo 9-11 ja pienryhmäkohtainen neuvonta viikolla 12 sekä yrityskohtaiset neuvonnat viikolla 15. Näistä lisätietoa ja ilmoittautumiset myöhemmin.

CarbonWise -hanke saa rahoituksensa Uudenmaan liiton kautta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika -strategiaa vuosina 2020-2021. Hankkeen toteuttavat Enter Espoo Oy, Business Oulu (koordinoija) ja Turun ammattikorkeakoulu.