Ajankohta: 11.9.2023 maanantai

Oulussa käynnistyy Keksijäklubi!

Aíka: 11.09.2023 klo 14.00 – 15.30
Paikka: BusinessOulun StartupStation, Hallituskatu 36 A, Oulu
Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/KeksijaKlubi_5082

Ohjelma:

14:00 – 14:10 Tervetuloa keksimään yhdessä

14:10 – 14:30 Alustus BusinessOulun klubitoimintaan ja uuden Keksijäklubin esittely

14:30 – 15:00 Terveysalan innovaation syntytarina

15:00 – 15:10 Innovaation kaupallistamisen menestystekijät

15:10 – 15:30 Vapaata keskustelua & Keksijäklubin ilmoittautumisen avaaminen

BusinessOulu laajentaa suuren suosion saavuttanutta klubitoimintaansa käynnistämällä syyskuussa 2023 Keksijäklubin. Tule kuulemaan, miten innovatiiviset yritykset ja keksijät vertaisoppivat tehokkaasti toisiltaan ja saavat uusia ideoita ideoidensa kaupallistamiseen. KeksijäKlubitoiminnan aloittamisen lisäksi kuullaan mielenkiintoinen tarina keksinnön kaupallistamisesta ja viemisestä kansainvälisille markkinoille: vieraaksi saapuu Mika Malinen DentView Oy:stä. Oulun kaupungin terveiset ja kannustimet innovaatiotoimintaan välittää BusinessOulun palvelupäällikkö Jarmo Lauronen.

Tapahtuma on maksuton.

KEKSIJÄKLUBI
Keksijäklubi tulee olemaan 8 – 15 osallistuvan yrityksen ja yksityishenkilön ryhmä, jonka jäsenet jakavat tietoja ja kokemuksiaan klubitapaamisissa. Lisäksi tapaamisiin tulee järjestettyä ohjelmaa: esimerkkejä, vertaisoppimista, valmennusta ja vierailevia esityksiä. Tapaamisten teemoissa huomioidaan myös klubilaisten omia toiveita. Keksijäklubin alkuvaiheeseen sisältyy kolme tapaamista syksyn 2023 aikana, kunkin tapaamisen kesto on noin 4 h. Tapaamisten välillä klubilaisille on tarjolla henkilökohtaista sparrausta ja asiantuntija-apua oman innovaationsa edistämiseksi.

Keksijäklubilla pyritään edesauttamaan osallistujien kaupallisia intressejä. Klubilaisten keksinnöt/innovaatiot voivat olla hyvinkin kehityksen eri vaiheissa, näin alkuvaiheessa olevat ideoijat saavat tukea pidemmälle ehtineiltä, jotka taas vastavuoroisesti saavat innovaatioidensa kehittämiseen tuoreita näkökulmia. Klubilaisten valinnoilla estetään suorien kilpailijoiden sijoittamista samaan klubiin. Toiminnan tavoitteena on vertaisoppiminen, joten ryhmän vuorovaikutus on klubitoiminnalle tärkeä elementti.

Keksijäklubiin on mahdollista hakea 11.9. avattavalla hakukaavakkeella. Mukaan otetaan enintään 15 klubitoiminnan kriteerit täyttävää henkilöä, samasta yrityksestä voidaan ottaa mukaan 1-2 henkilöä. Klubilaisten valinnan tekee BusinessOulun klubitiimi toiminnalle asetettuja tavoitteita priorisoiden.

BUSINESSOULUN KLUBITOIMINTA
BusinessOulu tarjoaa klubitoimintaa eri toimialoille osana Digitarjotin -hanketta. Klubien tavoitteena on saattaa yhteen saman aihepiirin parissa toimivia yrityksiä, yrittäjiä tai yritystoiminnan käynnistämistä suunnittelevia henkilöitä.

BusinessOulun ensimmäinen klubi avautui keväällä 2022 verkkokauppiaille suunnatussa klubissa, jonka toiminta jatkuu edelleen. Uudempia klubeja on käynnistynyt sisällöntuotannon ja studiotoiminnan ympärille. Osallistujat ovat kommentoineet klubien antia mm. seuraavasti:

KEKSIJÄKLUBIN VETÄJÄYHTEISÖ
Osuuskunta A. Vipunen on innovaatiotoimintaa edistävä keksijäyhteisö ja voittoa tavoittelematon asiantuntijayritys. Jäseneksi ovat tervetulleita kaikki keksintönsä tai uuden liiketoimintaideansa edistämisestä kiinnostuneet innovaattorit. Tarjoamme inspiroivan kehitysympäristön, ilmaista neuvontaa ja laajan palvelutarjonnan. Toiminnan tueksi on tarjolla erityisesti startup- ja pk-yrityksille suunnattuja liiketoiminnan ja markkinoinnin kehittämiseen sekä IPR-suojaukseen liittyviä palveluita. Vipusen asiantuntijat ovat laaja-alaisen kansainvälisen työkokemuksen omaavia ammattilaisia, joita yhdistää intohimo innovaatiotoiminnan tukemiseen.

Tervetuloa BusinessAsemalle maanantaina 11.9.2023 klo 14 alkaen!

Kysyttävää tilaisuudesta ja klubitoiminnasta?

Jukka Berg
Keksijäklubin klubivastaava
jukka.berg@avipunen.fi
+ 358 40 559 7040

Olli Levaniemi
Asiantuntija, digitaalinen liiketoiminta, markkinointiosaaminen
olli.levaniemi@businessoulu.com
+358 40 7059 318