Ajankohta: 7.10.2022 perjantai

Tehovalmennus: lyhytvideoiden haltuunotto mikro-/pienyrittäjille

Nyt laitetaan toimeksi lyhytvideoiden merkeissä some-kanavissa!

Lyhytvideot ovat tällä hetkellä trendaavin juttu. Sen todistaa myös se, että YouTubessa on Youtube Shorts lyhyille pystyvideoille ja tässä on tärkeä ja liian vähän hyödynnetty potentiaali yrityksille.

Instagram on muuttamassa sovellusta yhä enemmän tukemaan lyhytvideoita ja Reels on Instagramin trendaavin juttu tällä hetkellä.

TikTokin suosio on niin voimakkaassa kasvussa, että isot yritykset ja brändit kuten Elisa, DNA, Foodora, Wolt, Fazer, HK, SanniOfficial, Arla, Verisure, Barona ja monet muut ovat tehneet kanavassa maksullista mainontaa. Lukuisat K-ryhmän kauppiaat/kaupat tuottavat sisältöä solkenaan TikTokiin, samoin ravintolat ja yhä enemmän asiantuntijoita on tullut sisällöntuottajiksi.

Mikroyrittäjä Vauhtipyörän case-esimerkki kuvastaa some-kanavien murrosta. TikTok-kanavallaan Vauhtipyörä saa näkyvyyttä noin miljoona näyttökertaa kuukaudessa (edellinen 30 pvä 1,7-1,8 miljoonaa näyttökertaa), kun Facebookin puolella näkyvyys on tuhansissa näyttökerroissa.

Facebookia ja Instagramia ei sovi unohtaa silti ja näissä valitettavan usealla mikro- ja pienyrittäjällä pelkkä valikkorakenne kuvastaa, että monia mahdollisuuksia on jätetty hyödyntämättä ja liian harva hyödyntää suunnittelutyökalua julkaisujen ajastamiseen. Nopeilla ja pienillä toimenpiteillä nämä asiat ovat korjattavissa.

YouTube puolestaan jää monilla hyödyntämättä, koska videoiden tekemiseen rohkeus ja osaaminen puuttuu. Hauskaa on kuitenkin se, että jo alakouluikäiset osaavat editoida videoita mobiililaitteillaan hyödyntäen esim. InShotia, CapCutia tai YouCutia, joiden käytön niin ikään oppii hetkessä.

Tehovalmennuksessa on tarkoitus käydä kaikki em. kanavat läpi siten, että ”pää aukeaa” videoiden tekemiseen kuhunkin kanavaan. Samoja videoita voi hyödyntää useaan kanavaan.

Tärkein pointti on se, että Tehovalmennuksessa laitetaan toimeksi. Tehovalmennus on hyödyllinen erityisesti mikro- ja pienyrittäjät sekä näille yrityksille videoita ja sisältöä tuottaville henkilöille.

Aikataulu:

 1. pe 7.10. klo 8.30-11.30
 2. pe 14.10. klo 8.30-11.30
 3. pe 21.10. klo 8.30-11.30
 4. pe 4.11. klo 8.30-11.30

Valmennuksen & työpajan rakenne:

Sisällöt valmennuskohtaisesti 3h/kerta:

 1. Lyhytvideot TikTokissa
  – Tiktok myös videoiden editointityökaluna, vaikkei kanavaa käyttäisi markkinointiviestintään
 2. Lyhytvideot YouTubessa ja CapCut-videoeditointityökalu
 3. Lyhytvideot ja tarinat Facebookissa ja Instagramissa
  – suunnittelutyökalu haltuun
 4. Vaikuttajamarkkinointi ja videoreferenssien hyödyntäminen

Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/Tehovalmennus__lyhytvideoiden_haltuunotto_mikropienyrittajille_7630

Juha ”Vauhtipyörä” Ahola on oululainen yritysvalmentaja, sparraaja mentori ja vaikuttaja. Vauhtipyörän lempiaiheita ovat yrittäjyys, markkinointi etenkin somessa- ja digissä, sekä myynti. Vauhtipyörä on valmentanut ja sparrannut tuhansia yrittäjiä somen saloihin. Referenssejä on lukuisista mikro- ja pienyrittäjistä aina pörssiyhtiöihin saakka ja Facebook-markkinointi nollabudjetilla kiertueen hän toteutti yhteistyössä ELY:n kanssa vuosia sitten 15 eri paikkakunnalla.

Some-markkinoinnin osalta Vauhtipyörä on kädet savessa tehnyt tuhansia postauksia asiakkailleen. FB-sivujen seuraajamäärät ovat kasvaneet 0-300 lähtötilanteesta tuhansiin ja viikoittaiset julkaisut tavoittavat usein tuhansia tai kymmeniä tuhansia ihmisiä. Vauhtipyörä näkee tärkeänä, että ajankäytöllisesti on järkevää hyödyntää samaa kontenttia eri kanaviin etenkin Facebook – Instragram – TikTok kesken sekä hyödyntää myös YouTubea.

Vauhtipyörä on tehnyt omalle TikTok käyttäjätililleen pitkästi yli 4300 videota, jotka ovat tavoittaneet kymmeniä miljoonia näyttökertoja ja seuraajia on jo noin 22.000. Omille asiakkailleen Vauhtipyörä on tehnyt tuhatkunta videota.

Eräälle ravintola-asiakkalleen Vauhtipyörä ehti tehdä 17 videota, kunnes eräs markkinajohtajana toimiva maahantuoja soitti ravintolan yrittäjälle, että TikTok-tilinne näyttökertamäärä on noteerattu ja haluaisivat päästä yhteistyöhön. Parturi-kampaamoasiakkaalle puolestaan ensimmäinen video viiden minuutin editoinnilla on saanut yli 25.000 näyttökertaa.

Lisätiedot:

Olli Levaniemi
asiantuntija, digitaalinen liiketoiminta, markkinointiosaaminen
040 705 9318
olli.levaniemi@businessoulu.com