Julkaistu 24.5.2023 keskiviikko

BusinessOulun järjestämä Johda Itseäsi! -tapahtuma keräsi 300 alan ammattilaista pehmeiden arvojen äärelle

Toukokuun 10. päivänä järjestetyn tapahtuman viesti oli selkeä: Ihmisläheisellä lähestymisellä, vastuunotolla sekä viisaalla johtamiskulttuurilla organisaatiot ja niiden työntekijät voivat voida hyvin tehokkuudesta tinkimättä.

”Kun lähdemme valloittamaan omaa vuortamme, meidän täytyy käyttää itsemme johtamisen taitoja. Puristaa, kun mennään jyrkkää nousua. Hidastaa, kun vauhti on liian kova. Pysähtyä, kun on levon aika ja nauttia, kun tasainen laakso koittaa. Katse tiukasti tavoitteessa, jonka haluamme saavuttaa. Ja lopulta juhlia huipulle pääsyä ja nauttia siitä tunteesta, jonka saavutus tuo tullessaan.”

Näillä sanoilla avattiin BusinessOulun järjestämä Johda Itseäsi! -tapahtuma 10.5.2023. Tapahtuma keräsi koolle 300 HR-alan ammattilaista, johtajaa ja yrittäjää itsensä johtamisen teemojen äärelle.

Vaikeaan markkinatilanteeseen ja yhä kiristyvään työelämään tarvitaan uusia keinoja edistää yksilön ja organisaatioiden tehokkuutta ja tuottavuutta ihmistä unohtamatta. Johda Itseäsi! -tapahtuma esitteli monipuolisesti inhimillisen johtamisen ja hyvinvoinnin teemoja loistavien puhujien ja työpajojen kautta. Päivän viesti toi esille tärkeän seikan: hyvinvoiva organisaatio ei ole tehoton organisaatio. Ihmisläheisellä ja inhimillisellä lähestymisellä, vastuunotolla sekä viisaalla johtamiskulttuurilla organisaatiot ja niissä työskentelevät ihmiset voivat voida hyvin tehokkuudesta tinkimättä.

– Tapahtuman asiakaspalaute on ollut uskomattoman positiivista. Ensinnäkin se, että saimme vaikeina ja kiireisinä aikoina 300 ihmistä näinkin pehmeiden aihealueiden äärelle, kertoo paljon työmarkkinoiden tämänhetkisestä tilasta. Ihmiset kaipaavat inhimillisyyttä, uusia keinoja huolehtia omasta jaksamisestaan yhä vaativammassa ja kilpaillussa työelämässä sekä uusia johtamisen keinoja. Keppi ja porkkana eivät toimi, vaan ihmiset vaativat työltä merkityksellisyyttä ja johtajilta uusia keinoja kohdata alaisensa, analysoi BusinessOulun asiantuntija ja tapahtumasta vastannut Laura Meriläinen.

– Suurkiitos kuuluu kaikille puhujille ja työpajojen vetäjille, joita oli yhteensä 23 tapahtumassa. Palautteen perusteella tapahtumalle toivotaan jatkoa ja toki vastaamme tulevaisuudessa tähän tarpeeseen, Meriläinen jatkaa.

Asiakaspalautteiden perusteella päivä herätti uusia ajatuksia ja ihastutti osallistujia ajankohtaisilla aiheillaan:

”Laajensi käsitystäni aktiivisesta työhyvinvoinnista ja modernista johtajuudesta. Vaikka olenkin alan ammattilainen itse. Se kosketti erityisesti, miten armollisuus, humanistiset pehmeät arvot olivat esillä kaikissa esityksissä. Suoraa puhetta ja sopivassa määrin provosointiakin. Uusia näkökulmia, jäsennyksiä, paljon ajatuksia herättelevää.”

”Erittäin hyvää ja tärkeää asiaa!! Erittäin laadukkaat puhujat!! Toivon samaa teemaa syksyyn ja kevääseen eli kaksi kertaa vuodessa.”

”Loistavasti järjestelty tapahtuma, jossa oli todella mielenkiintoisia luentoja. Iso peukku ja suositus tälle tapahtumalle! En kyllä muista, milloin olisin viimeksi ollut näin hyvässä tapahtumassa ja käyn omasta mielestäni luentopäivillä usein. Kiitos!”

” Paras päivätapahtuma, jossa olen ollut.”

– Tapahtuman tavoite oli johdatella osallistujia kohti parempaa työarkea ja menestystä vaikuttavien puheenvuorojen ja osallistavien työpajojen avulla. Siinä taisimme onnistua erinomaisesti!, Laura Meriläinen päättää.

Lisätietoja:

Laura Meriläinen
Asiantuntija, yrityskehitys ja -rahoitus
BusinessOulu
laura.merilainen@businessoulu.com
p. 040 573 1511