Julkaistu 4.8.2022 torstai

Hae liikuntaneuvojan oppisopimuskoulutukseen

Kiinnostaako sinua työ liikunnan ja ihmisten parissa? Oletko liikunnallinen, harrastanut eri lajeja monipuolisesti ja kiinnostunut ohjaustyöstä? Jos vastaat kyllä, tule opiskelemaan liikunta-alaa oppisopimuksella!

Oulun kaupunki hakee syksyllä 2022 alkavaan liikuntaneuvojan oppisopimuskoulutukseen uusia koulutettavia. Koulutus järjestetään yhteistyössä työllisyys- ja liikuntapalvelujen sekä OSAO:n kanssa. Käytännön opiskelu tapahtuu liikuntapalveluiden liikuntapaikoissa tutustumalla ja osallistumalla liikuntapalveluiden monipuolisiin toimintoihin kuten uimakouluihin, vesivoimisteluihin, hiihto- ja luistelukouluihin, terveyskuntomittauksiin, liikuntaneuvontaan, erityisliikuntaan sekä eri ikäryhmille suunnattuihin ryhmiin ja palveluihin.

Koulutukseen hyväksymisen edellytykset:

Lisäksi olet:

Varmistathan vielä omavalmentajaltasi, että täytät vaadittavat hakukriteerit.

Oppisopimuskoulutus alkaa joulukuussa 2022. Koulutusta edeltää syyskuussa 2022 alkava kolmen kuukauden työkokeilu tai kuntouttavan työtoiminnan jakso liikuntapalveluissa. Työkokeiluun tai kuntouttavan työtoiminnan jaksolle valitaan kolme ja oppisopimuskoulutukseen kaksi opiskelijaa. Työkokeiluaikana sekä oppisopimusaikana ollaan sekä liikunnanohjauksessa että uimaopetuksessa. Työssä oppimisen lisäksi koulutus sisältää oppilaitoksen järjestämää lähiopiskelua Santasportissa Rovaniemellä keskimäärin viikon kuukaudessa ohjattua ja itsenäistä opiskelua sekä verkko-opiskelua. Koulutus on opiskelijalle maksuton. Koulutuksen kesto on noin 2,5 vuotta.

Työnantaja maksaa tehdystä työstä työ- tai virkaehtosopimuksen mukaista palkkaa. Lähiopiskelun ajalta ei makseta palkkaa ja majoittumisen opiskelija varaa ja maksaa itse. Koulupäivien ajalta voit hakea OSAO:lta opintososiaalisia etuuksia: päivärahaa 15 euroa / pv. Perheavustusta 17 euroa / pv, jos sinulla on alle 18-vuotiaita huollettavia. Majoittumiskorvausta 8 euroa / pv, jos joudut yöpymään toisella paikkakunnalla koulupäivien takia. Jos yhdensuuntainen matka kotoa tai työpaikalta oppilaitokselle on yli 10 kilometriä, maksetaan matkakorvausta halvimman matkustustavan mukaan. Oppivelvollisuutta suoritettaessa maksetaan matkakorvausta yli 7 kilometrin yhdensuuntaiselta matkalta.

Pääset työssäsi tutustumaan kaupungin liikuntapaikkoihin ja osallistumaan liikuntapalveluiden monipuolisiin toimintoihin. Opiskelijana sinulta edellytetään valmiutta ryhmien ohjaamiseen aluksi tuetusti mutta opintojen edetessä myös itsenäisesti erilaisille kohderyhmille. Opiskelijana sinulta edellytetään myös valmiutta liikkua liikuntapalveluiden toimipisteiden välillä Oulun alueella itsenäisesti, tarvittaessa myös julkisilla kulkuvälineillä tai omalla autolla.

Oppisopimuskoulutuksen ajan työnantajanasi toimii Oulun kaupungin liikuntapalvelut. Tukenasi on koko opiskeluajan kokenut ja koulutettu työpaikkaohjaaja, joka ohjaa, tukee ja perehdyttää sinua. Opiskelun ja työsi tueksi tarjoamme sinulle osaavan tiimin, positiivisen työilmapiirin sekä tilaisuuden oman osaamisen kehittymiseen turvallisessa ohjauksessa. Oulun kaupungin työsuhteessa olevilla on käytössään työterveyshuollon palvelut.

Mihin voit työllistyä koulutuksen jälkeen? Julkinen sektori, kunnat sekä alan yritykset, urheiluseurat ja muut järjestötoimijat tarjoavat liikuntaneuvojille työllistymismahdollisuuksia erilaisiin tehtäviin. Liikuntaneuvoja voi työskennellä myös uimaopettajana ja -valvojana, jos on suorittanut vaadittavat opinnot.

Koulutukseen haetaan lähettämällä videohakemus WhatsAppiin 044 703 8123 ja ansioluettelo (CV) Auli Pikkaraiselle sähköpostilla osoitteeseen auli.pikkarainen@ouka.fi, ja marko.savolainen@ouka.fi 12.8.2022 klo 12 mennessä. Haastatteluun kutsutaan hakemusten perusteella viikolla 33. Oppisopimuskoulutukseen valittavalta edellytetään todistusta terveydentilasta, joka hankitaan työkokeilun tai kuntouttavan työtoiminnan jakson aikana. Todistus on osallistujalle maksuton.

Lisätietoja

Auli Pikkarainen (10.8.2022 alkaen)
Liikuntakoordinaattori
Liikuntapalvelut
p. 044 703 8123
auli.pikkarainen@ouka.fi

Marko Savolainen (ajalla 27.–29.6., 28.7.–9.8.2022)
Ohjauspalveluiden päällikkö
Liikuntapalvelut
p. 044 703 8015
marko.savolainen@ouka.fi

Katja Suhonen
Palveluasiantuntija
BusinessOulu, Työllisyyspalvelut
p. 044 703 1206
Katja.Suhonen@businessoulu.com

Mirva Saastamoinen
Koulutussuunnittelija
050 593 7076
OSAO, Kontinkankaan yksikkö

Hakuvideon ohjeet

A) Esittele itsesi: koko nimi, ikä, koulutus, harrastukset

Vastaa seuraaviin kysymyksiin:

B) Kuvittele tilanne, että olet toimistotyöntekijöiden työpaikalla, jossa suurimalla osalla on niska-hartiaseudun vaivoja. Ohjaa kameralle taukojumppa toimistotyöntekijälle 3–5 minuuttia.

Liikunnallisuus:

Tee seuraavat liikunnalliset osiot jatkuvana sarjana, eli liikkeet peräkkäin:

Videohakemusten ja cv:n perusteella hakijat valitaan ryhmähaastatteluun Oulun uimahallille, jonka jälkeen ryhmällä uimataitonäyttö jatkuvana suorituksena: 25 metrin rintauinti tai 25 metrin vapaauinti, 25 metrin selkäuinti ja 10 metrin pituussukellus.