Julkaistu 24.8.2021 tiistai

Ihan vain kokeillaksesi!

Yrittäjä tai ei-vielä-yrittäjä, BusinessAsemalta löydät koko ketjun tuoteideasta kokeiluun ja hautomosta maailman markkinoille.

BusinessAsemalla Hallituskadulla kohtaavat paitsi työt ja tekijät, myös haasteet ja ratkaisut. Lähtölaukauksena voi olla avattu haaste, johon haetaan uutta ratkaisua, tai ihan oma ideasi. Voit valmistaa tuotteesi prototyypin ja testata sitä käyttäjillä – ja siinä samalla virittää bisneksen. BusinessAseman yläkerrassa toimii yrityshautomo kasvuhakuisille startupeille ja BusinessOulun yrityspalvelut ovat saatavilla samasta paikasta.

BusinessAsema toimii kokeilualustana ja testausympäristönä uusille tuotteille ja palveluille. Monenlaiset ihmiset käyvät BusinessAsemalla ja käyttävät tiloja, ja rakennus on pullollaan kiinteistöälyä kehittäjien hyödynnettäväksi. 120 sensoria mittaa läsnäoloa tiloissa, ravintolan pöytien istumapaikkojen käyttöä, kävijämääriä, ilmanlaatua ja lämpötilaa. Tulossa on energian- ja sähkönkulutusdataa. Suurin osa tästä datasta on reaaliaikaisesti nähtävillä BusinessAseman nettisivujen Empathic Building -digikaksosessa ja kehittäjien saatavilla Azure-tietoaltaan kautta. Ideana on, että altaan datan hyödyntäjät myös jakavat omasta datastaan muille. Kokeilla toki voi paljon muutakin, aivan datattakin!

Jos sinulla on yritysidea

Hakeudu esihautomoon testaamaan se! eStart-esihautomo tarjoaa valmennusta yritysideaa tai sen jalostamista miettiville henkilöille ja tiimeille. Se antaa tavallista yritysneuvontaa pidemmän polun kehittää omaa liikeideaa ja arvioida sen onnistumisen mahdollisuuksia. Millainen on yrityksesi toimintaympäristö ja markkina nyt, millainen viiden vuoden päästä? 

Toimiikohan idea?

Kokkeile nopiasti! Tai vaikka vähän hitaamminkin. Kokeileminen nopeuttaa uusien ratkaisujen kehitystä ja lisää asiakasymmärrystä. Kannattaa kokeilla asioita jo tuotekehitysvaiheessa, eikä odottaa, että mahdolliset puutteet huomataan vasta markkinoilla. Kokeilualustalla yritykset pääsevät todellisiin käyttöympäristöihin oikeiden käyttäjien kanssa. BusinessAsemalla kokeilu on ohjattua toimintaa, joten sitä ei tarvitse osata tehdä yksin.

Mitähän asiakas tuumaa…

Asiakaslähtöisyys on vaatimus. Asiakkaan osallistaminen antaa ymmärrystä, jota et muuten saisi. Yhteiskehittämällä pääset askeleen edelle. Tavallisten ihmisten Patiolla.fi-käyttäjäfoorumi mahdollistaa loppukäyttäjien osallistamisen tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen.

Valmista itse proto

BusinessAsemalla on digitaalisen pienvalmistuksen verstas FabLab, jossa voit suunnitella ja pienimuotoisesti myös toteuttaa tuotteen. Voit leikata, 3D-tulostaa, jyrsiä tai vaikka ommella. Pilvi 3D Design Review -tilassa taas voi katselmoida kolmiulotteisia tuotteiden ja tilojen suunnitelmia. Eikä kyse ole vain tekniikasta, digitaalisia valmistusmenetelmiä voi hyödyntää taiteessakin.  

Haluatko kasvaa?

BusinessOulun yrityshautomo tarjoaa vähintään valtakunnallisille markkinoille tähtääville yrityksille vuoden mittaisen ohjelman ja yhteisölliset tilat. Hautomo-ohjelma kattaa liiketoiminnan keskeisimmät alueet: mitä pitää tehdä ja mihin ei kannata ryhtyä. Saat tietoa ja työkaluja menestyvän yrityksen perustamiseen. Ohjelmassa käydään läpi mm. mistä löytyy asiakas, onko ratkaisusi sitä mitä asiakkaat etsivät, onko maksavia asiakkaita tarpeeksi ja miten sitä rahaa tehdään nyt ja tulevaisuudessa.

Tehhäänkö yhessä BusinessAsemalla?

Pirjo Koskiniemi
yhteiskehittäminen ja kokeilut

Liisa Pietikäinen
ennakointi

Jari Jokisalo
BusinessAseman kokeiluympäristö

Hannu Hiltunen
hautomotoiminta

Sähköpostilla tavoitat:
hannu.j.hiltunen@businessoulu.com

muut: etunimi.sukunimi@businessoulu.com