Julkaistu 29.11.2020 sunnuntai

Job Corner Virtual – rekrytointia verkossa

BusinessAsemalla on syksyn ajanut pyörinyt työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamiseksi luotu JobCorner. Viikoittain toistuvan rekrytointitapahtuman rinnalle on nyt kehitetty uusi palvelu, JobCorner Virtual. Työnantaja voi etsiä verkossa uusia osaajia riveihinsä silloin kun hänelle parhaiten sopii.

”BusinessAsemalla torstaisin järjestetyt JobCornerit ovat osoittautuneet todella suosituiksi tapahtumiksi, ja toimintaa on päätetty jatkaa myös ensi vuonna. Paikan päälle voidaan koronatilanteen vuoksi ottaa kuitenkin vain rajallinen määrä työnantajia ja työnhakijoita, minkä vuoksi tapahtumia on alettu järjestää nyt myös verkossa”, sanoo yritysyhteistyökoordinaattori Sari Kauppila BusinessOulun työllisyyspalveluista.

JobCorner Virtual on helppo, vaivaton ja tehokas väline myös työnhakijalle. Osallistuakseen tapahtumaan hän tarvitsee ainoastaan tietokoneen ja nettiyhteyden.

”Työnhakija rekisteröityy palveluun hyvissä ajoin ennen tapahtumapäivää ja sopii saamansa koodin avulla etätapaamisen rekrytoijan kanssa. Palvelu toimii ainoastaan Chromella”, ohjeistaa Kauppila.

Ensimmäisessä JobCorner Virtual -tilaisuudessa marraskuun lopulla oli uusia työntekijöitä puhtaanapito- ja ateriapalvelualalle etsimässä palvelupäällikkö Mervi Laaksolinna ISS Palvelut Oy:stä. Hänellä oli täytettävänään kymmenkunta työpaikkaa. Haussa oli kokkeja, ravitsemustyöntekijöitä, moniosaajia ja siivoojia.

”Virtuaalirekrytointi on todella tervetullut palvelu. Perinteinen rekrytointitapahtuma sitoo usein koko päiväksi, verkkorekrytointi on paljon joustavampi. Netissä pääsee myös kätevästi tutustumaan hakijoihin profiilien kautta. Uskon, että verkossa rekrytointi on tullut jäädäkseen perinteisen rekrytoinnin rinnalle.”

Yritykset voivat varata rekrytointivuoronsa BusinessAsemalle (Hallituskatu 36 B) tai JobCorner Virtualiin ottamalla yhteyttä yritysyhteistyökoordinaattori Sari Kauppilaan, sari.kauppila@businessoulu.com, p. 044 703 8301. Tulevat JobCornerit ja JobCorner Virtualit löytyvät tapahtumakalenterista businessoulu.com/tapahtumat