Julkaistu 24.8.2023 torstai

Kumppaneiden kanssa kaikki on helpompaa

Oulun innovaatioallianssi kokoaa saman pöydän ääreen yrityksiä, asiakkaita, tutkijoita ja muita asiantuntijoita. OIA kutsuu kaikenlaisia yrityksiä mukaan kiihdyttämään tuotekehitystä yhdessä kumppanien kanssa.

Tarjolla oleva paras innovaatiokumppanuus tarkoittaa ainakin yhteistä tekemistä ja uusia ratkaisuja. Katse on tiukasti tulevaisuuden tarpeissa ja mahdollisuuksissa.

Liiketoiminnan kehittäminen ennakoimalla, tulevaisuuteen katsomalla, voi kuulostaa vaikealta, mutta sitä se ei ole. Oululaisille yrityksille on olemassa yhteisö ja valmiit toimintamallit tulevaisuuden tarpeiden tunnistamiseen.

Kumppanuuden kautta yrityksille on tarjolla tarttumapinta tutkimukseen ja kehitykseen sekä osaamisen kehittämiseen. Yritysten käytössä ovat erilaiset kokeiluympäristöt, joissa voi tutkia mikä toimii ja mikä ei jo ennen kuin tuote on markkinoilla. Innovaatioallianssi on myös ovi kansallisiin ja kansainvälisiin kumppaniverkostoihin ja rahoituskanaviin.

Tule kanssamme aamukahville

Mukaan tekemiseen pääsee vaikkapa syksyn mittaan järjestettävissä aamukahvitilaisuuksissa, joissa teemat vaihtuvat. Tilaisuuksien sarjan avaa 7.9. Oulun startup-ekosysteemi – tosin poikkeuksellisesti iltakahvien merkeissä. Innovaatiolähtöisen liiketoiminnan keskittymä Oulu on osa globaalia startup-verkostoa. Startup-ekosysteemi tukee innovatiivisten ihmisten muodostamia tiimejä palveluilla, ohjelmilla ja tapahtumilla.

Oulusta rakennetaan entistä vahvempi virtuaalisen terveyden ja hyvinvoinnin innovaatioympäristö. Yhteistyössä kehitetään ihmisten ja yritysten jokapäiväisiin tarpeisiin digitaalisia ratkaisuja, jotka voidaan monistaa kansainvälisille markkinoille.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on tunnettu edelläkävijä sosiaali- ja terveysalan innovaatiotyössä. Pohteen tarvelähtöisestä innovaatio‑, kehitys- ja testaustoiminnan yhteistyöstä kuullaan syyskuun loppupuolella.

Aamukahveilla tutustutaan myös kiinteistö- ja rakennusalan digitalisaatioon (Proptech) sekä data-avaruuksiin, jotka yhdistävät Oulun alueen toimijoita.

Oulu on merkittävä automatisoidun liikkumisen osaamiskeskittymä. Kohteet vaihtelevat autoista työkoneisiin ja robottiajoneuvoista drooneihin. Marraskuussa kuullaan alan kehitys- ja testausalustoista yrityksille.

Kehittyvä kiertotalous vie eteenpäin vastuullisuutta, resurssien jakamista ja uusiutuvaa energiaa. Marraskuussa tutustutaan myös innovaatioekosysteemiin, joka uudistaa hiilineutraalin teräksen arvoketjua. Terästeollisuus on suuri hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja, joten alalla on tärkeä rooli vihreässä siirtymässä.

Joulun alla innovaatioallianssin Olkkari-tapahtuma kokoaa yhteen koko ekosysteemin: tutkimuksen, kehityksen ja innovaatiot sekä kumppanuudet.

Aamukahvien ohjelma