Julkaistu 24.1.2020 perjantai

OSAO Ovi muuttaa BusinessAsemalle

Heli Laitila, henkilökuva.

OSAOn hakijapalvelu OSAO Ovi muuttaa Pikisaaresta BusinessAsemalle Hallituskadulle. Entiseen Postin kiinteistöön rakentuva BusinessAsema avataan 10.2.

OSAO Ovessa asiakkaille on tarjolla OSAOon hakemiseen liittyvää ohjausta ja neuvontaa. Ovi palvelee ammatilliseen koulutukseen hakeutuvia, nuorten hakijoiden huoltajia, sekä työelämässä ja sen ulkopuolella olevia aikuisia. Ovesta voivat kysyä neuvoa myös oppilaitosten opot, opettajat ja kaikki, jotka työssään ohjaavat asiakkaitaan ammatilliseen koulutukseen.

Hakijapalveluiden suurin asiakaskunta on jatkuvan haun koulutuksista kiinnostuneet henkilöt. ”Merkille pantavaa on, että meidän kasvava asiakaskunta ovat työssäkäyvät, jotka haluavat kouluttautua työn ohella,” kertoo Ovessa työskentelevä Raija Lehtonen.

Palvelua montaa reittiä

OSAO Ovi tarjoaa tietoa eri koulutusvaihtoehdoista sekä yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa koulutusvalintaan, hakeutumiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyen.

OSAO Ovi teippaukset lasissa.

Palvelu on monikanavaista: asiakas voi tulla keskustelemaan henkilökohtaisesti ohjaajien kanssa tai ottaa yhteyttä soittamalla, sähköpostilla tai chat­palvelun kautta. ”Tavoitteena on yhdessä asiakkaan kanssa etsiä aina hänelle paras ratkaisu”, kertoo Lehtonen.

Myös OSAOn työelämä­ ja yrityspalvelut löytyvät jatkossa BusinessAsemalta. 

BusinessAsemalla kohdataan

BusinessAsema on kaikille avoin, yrittäjyyttä ja työllisyyttä edistävä kohtaamispaikka, yhteistyöalusta ja älykäs kiinteistö, joka mahdollistaa erilaisten tapahtumien, koulutusten ja tapaamisten järjestämisen sekä digitaaliset kokeilut.

Tiloissa toimivat TE­palveluiden yrityspalvelut, Oulun seudun Uusyrityskeskus, OSAO Ovi, 4H Business Lab, Yrityskylä Yläkoulu, BusinessOulun elinkeino­ ja työllisyyspalvelut sekä kahvila­ravintola Antell Asema.

Teksti: Marsa Jurvakainen

Kuva: Jouni Ylisuutari