Julkaistu 4.5.2023 torstai

OSAO Ovi muuttaa Kaukovainiolle

OSAO Ovi -hakijapalvelut muuttaa Oulun BusinessAsemalta OSAOn Kotkantien kampukselle. Uusi osoite 8.5.2023 alkaen on Kotkantie 1, 90250 Oulu.

Uraohjausta on saatavilla Kotkantiellä ajanvarauksella. Lisäksi palvelu jatkuu entiseen tapaan chatissa, puhelimitse ja sähköpostilla. Ajanvaraukseton pop up- ohjauspalvelu jatkuu BusinessAsemalla keskiviikkoisin klo 12-15.

OSAO Ovi tarjoaa tietoa eri koulutusvaihtoehdoista sekä yksilöllistä ohjausta ja neuvontaa koulutusvalintaan, hakeutumiseen ja osaamisen kehittämiseen liittyen. Ovi palvelee ammatilliseen koulutukseen hakeutuvia, nuorten hakijoiden huoltajia, sekä työelämässä ja sen ulkopuolella olevia aikuisia. Ovesta voivat kysyä neuvoa myös oppilaitosten opot, opettajat ja kaikki, jotka työssään ohjaavat asiakkaitaan ammatilliseen koulutukseen.

Jatkuva haku ympäri vuoden

Ammatilliseen koulutukseen hakeudutaan yhteishaun tai jatkuvan haun kautta. Yhteishaku on pääasiassa peruskoulun päättöluokkalaisille ja jatkuva haku kaikille. OSAOssa on ympäri vuoden jatkuvassa haussa yli 100 eri koulutusvaihtoehtoa. ”OSAO Oven suurin asiakasryhmä on työssäkäyvät aikuiset ja eniten meiltä kysytään jatkuvan haun koulutuksista. Erityisesti terveys- ja hyvinvointialan koulutukset sekä eläintenhoidon ammattitutkinto kiinnostavat hakijoita”, kertoo kehityspäällikkö Raija Lehtonen OSAO Ovesta. Palvelu on monikanavaista: asiakas voi varata netin kautta ajan ja tulla keskustelemaan henkilökohtaisesti ohjaajien kanssa, tai ottaa yhteyttä soittamalla, sähköpostilla tai chat­palvelun kautta. ”Olemme toimineet nyt yhteensä viisi vuotta, ja asiakkaat ovat löytäneet meidät hyvin. Tavoitteenamme on yhdessä asiakkaan kanssa etsiä aina hänelle paras ratkaisu”, kertoo Lehtonen.

Kotkantielle suunnitellaan uuden ajan OSAO-kampusta, jonka myötä alueesta tulee merkittävä OSAOn koulutusten ja palveluiden keskittymä. Kampuksen ensimmäisen osan on määrä valmistua vuonna 2028. Tällä hetkellä Kaukovainiolla opiskelee noin 4 000 opiskelijaa.  

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Koulutuskuntayhtymän konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAO toimii Oulun seudulla ja Koillismaalla.

Lisätietoja:
kehityspäällikkö Raija Lehtonen, raija.lehtonen@osao.fi, 050 590 9633
vararehtori Raija Näppä, raija.nappa@osao.fi, 040 198 1441