Julkaistu 23.8.2023 keskiviikko

Oulu panostaa uusien kasvuyritysten syntyyn yhteisön ja tiimien avulla

Suomi ja Oulun seutu tarvitsevat kovaa kansainvälistä kasvua tavoittelevia startup-yrityksiä. Ne luovat uusia teknologioita, uudistavat toimialoja palveluinnovaatioita ja ennen kaikkea työpaikkoja, verotuloja sekä hyvinvointia. Business Oulu ja yhteistyökumppanit tarjoavat syksyllä 2023 startup-yrittäjyydestä kiinnostuneille tiloja, tapahtumia ja konkreettista apua.

BusinessAsemalle avattu Startup Station tarjoaa alkuvaiheen startup-yrityksille ja yrittäjille tilan, inspiraatiota, tietoa sekä verkostoitumismahdollisuuksia. Startup Station on turvallinen ympäristö ja yhteisö innovoida, jakaa, kokeilla ja nousta uudelle tasolle. Saman katon alta löytyvät koulutusohjelmat, tapahtumat ja alkuvaiheen tiimit. Toimintaan pääse helposti mukaan osallistumalla tapahtumiin tai vierailemalla paikan päällä.

Kolmipäiväinen Startup Weekend järjestetään 22.–24.9. Viikonloppu tuo yhteen innokkaita tekijöitä, jotka haluavat rakentaa uutta: yrittäjämäisiä toimijoita, mentoreita ja sijoittajia. Tapahtuma toimii ponnahduslautana uuden startupin tai kokeilun käynnistämiseen. Osallistujat voivat tuoda mukanaan oman startup-idean tai liittyä muiden tiimiin. Startup Weekendissä opitaan taitoja nopeaan kehittämiseen, tiimityöskentelyyn ja pitchaamiseen liittyen.

Ideasta startupiksi 100 päivässä

Kasvuun tähtäävien ideavaiheen tiimien seuraava askel on Startup Express Oulu -esihautomo.

Esihautomoon on jatkuva haku, mutta matkan nopeuttamiseksi järjestetään kaksi 14 viikon ohjelmaa syksyllä 2023 ja talvella 2024.

Esihautomo-ohjelman aikana valmentajat, mentorit ja asiantuntijat auttavat osallistujia etenemään ideasta asiakkaisiin ja startupin perustamiseen. Osallistujat voivat myös käyttää Startup Stationin työtiloja ja yhteisöä apunaan. Aikaan ennen y-tunnusta tarkoitettu Startup Express on maksuton. Yrityksen voi halutessaan perustaa ohjelman aikana. Mukaan voi hakea myös yksilönä ilman omaa tiimiä tai ideaa.

Startup Express -esihautomo toteutetaan BusinessOulun Pre-Incubator for Scalable Business Environment -hankkeesta. EAKR-rahoitusta hankkeelle on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Lisätietoja antavat:

Startup Station

Startup Weekend Oulu

Startup Express Oulu