Julkaistu 24.1.2022 maanantai

Peliala etsii uusia tekijöitä – alalle haluaville tarjotaan valmennusta ja verkostoitumista

Oma intohimo on parhaita perusteita ammatinvalinnalle. Peliala on siitä hyvä esimerkki: yhteinen visio on yhdistänyt monia tiimejä, joiden unelmista on syntynyt yrityksiä. Tulevia yrityksenalkuja halutaan nyt tukea järjestämällä peleistä ja pelialasta kiinnostuneille mahdollisuus verkostoitua ja tutustua alaan yritysnäkökulmasta.

Talven aikana alasta kiinnostuneille tullaan järjestämään viisi verkostoitumis- ja työpajatilaisuutta, joiden teemat käsittelevät pelitiimien ja -yritysten toimintaa realistisesti, mutta inspiroivasti. Tavoitteena on saada koottua tiimejä, joille voidaan tarjota yritystoimintaan johtavaa esihautomotyyppistä valmennusta.

Peliala on kulttuurialan suurin vientituote Suomessa ja suurimpia veronmaksajia, joten mistään puuhastelusta ei liiketoiminnassa ole kyse. Oulu on tunnettu vahvasta peliosaamisesta, ja tuo asema halutaan säilyttää.

”Pelialalla on edelleen paljon ihmisiä töissä, mutta vähemmän yrityksiä. Uusia tekijöitä sekä tuoreita ideoita ja näkökulmia tarvitaan lisää varmistamaan alan elinvoimaisuus”, sanoo järjestävän tahon edustaja Anne Ryynänen BusinessOulusta. 

”Kun koulutusta on vähennetty ja parhaita tapoja päästä sisään alalle on harjoittelupaikka, on tässä oiva tilaisuus ottaa ensiaskeleet. Mukaan voi hypätä yksittäisenä tekijänä, jolloin autamme tiimin löytymisessä, tai valmiina tiiminä. Osallistua voi myös riippumatta siitä, onko kiinnostuksen kohteena pelisuunnittelu, grafiikka, koodaus, äänisuunnittelu tai joku muu.”

Yrityskehityksen asiantuntija Anne Ryynänen korostaa tiimin merkitystä: ”Myös pelialalla yrittäminen on pitkäjänteistä tekemistä, joka vaatii monenlaista osaamista. Monipuolinen ja hyvin yhteen pelaava tiimi on tekemisen a ja o, jotta karikoista osataan selvitä ja onnistumisia juhlistaa.”

Resistance Gamesin taiteellinen johtaja Jussi Autio tulee vetämään verkostoitumistilaisuudet, joiden sisällöllinen anti tarjoaa erilaisia työkaluja visiointiin.

”Rationaalisuus on tärkeää yritystoiminnan aloittamisessa, mutta yhtä lailla tärkeää on kuitenkin yhteinen unelmointi, sillä se saattaa ihmiset yhteen ja luo ryhmästä tiimin. Siksi lähdemme työpajamaisesti rakentamaan ajatusta menestymisestä ja tiimistä sekä työkaluista, jotka johtavat menestykseen”, hän korostaa.

Tavoitteena on saattaa yhteen henkilöitä, joilta löytyy ideoita ja kiinnostusta pelibisnekseen.

”Verkostoitumistilaisuuksiin voi tulla mukaan kuka vain. Kiinnostus alaa kohtaan riittää, ammattilainen ei tarvitse olla”, Autio rohkaisee.

Verkostoitumisvaiheen jälkeen on mahdollisuus edetä esihautomotyyppiseen yritysvalmennukseen, joka koostuu liiketoiminnan ja pelisuunnittelun keskeisistä osa-alueista. Tiimikohtainen valmennus tähtää yritystoiminnan aloittamiseen.

Ensimmäinen tapaaminen järjestetään olosuhteiden niin salliessa BusinessAsemalla 2.3. Tarkemmat tiedot sisällöistä ja ilmoittautumisesta löytyvät osoitteesta www.businessoulu.com/gameteam

Pääkuva: ”Yrittäjyyden kautta voi parhaiten luoda sen unelmien työpaikan. Ei tarvitse odottaa, että joku muu olisi sellaisen luonut ja taistella sitten muiden työnhakijoiden kanssa samasta paikasta”, sanoo peliyrittäjä ja uusia yrittäjiä sparraava Jussi Autio.