Julkaistu 20.4.2021 tiistai

Siistiä ja makeeta – töitä, työnantajia ja koulutusta

Kuva: Puhdistuspalvelu- sekä ravintola- ja catering-alalla tarvitaan lisää osaavaa työvoimaa”, sanoo projektikoordinaattori Arja Aula-Matila.

BusinessOulun työllisyyspalvelut on mukana järjestämässä puhdistuspalvelu- sekä ravintola- ja catering-alan töitä, työnantajia ja koulutuksia esittelevän virtuaalitapahtuman Siistiä ja makeeta. Tapahtuma järjestetään etäyhteyksin sähköisellä alustalla keskiviikkona 5.5. klo 12–15.

”Tapahtuma on avoin ja maksuton kaikille. Mukaan kutsutaan erityisesti aikuisia alanvaihtajia, työnhakijoita, maahanmuuttajataustaisia valmistavan koulutuksen ryhmiä ja peruskoulun kahdeksasluokkalaisia, jotka jo pohtivat tulevia opiskeluvalintojaan”, valottaa projektikoordinaattori Arja Aula-Matila BusinessOulun työllisyyspalveluista.

Alan yritykset ja oppilaitokset esittelevät tapahtumaan osallistuville toimintaansa, työtehtäviä, avoimia työpaikkoja ja koulutusmahdollisuuksia virtuaalisilla ständipaikoilla. Osallistujat voivat vierailla virtuaalisilla ständeillä ja keskustella esimerkiksi näytteilleasettajien kanssa chatissa sekä seurata tapahtuman muuta ohjelmaa, muun muassa puheenvuoroja ja haastatteluita, livestreamin välityksellä.

”Tähän mennessä tapahtumaan on ilmoittautunut parikymmentä yritystä. Muutama nopea mahtuu vielä mukaan”, vinkkaa Aula-Matila.

Mukana tuttuja kasvoja

Tapahtuman livestreamissa tuodaan esille kyseisten alojen tarjoamia työ- ja koulutusmahdollisuuksia. Mukana paikallisten oppilaitosten ja yritysten edustajien lisäksi on myös somesta tuttu siivousstara Auri Kananen Tampereelta. Hänen siivousaiheisensa videot ovat keränneet miljoonia seuraajia ympäri maailman, ja myös videoihin päästään tutustumaan tapahtuman aikana. Aurin uratarina kuullaan oululaislähtöisen näyttelijä Ernest Lawson haastattelemana. Lawson toimii myös tapahtuman juontajana.

Oululaisväriä tapahtumaan tuo kokki Sofia Åhman. MasterChef-kisan kärkikolmikkoon yltänyt Åhman kokkailee BusinessAseman ravintolasalissa suorassa lähetyksessä. Tapahtumassa on mukana myös ex-kärppä Lasse Kukkonen. Hän pohtii puheenvuorossaan muun muassa muutoksen kohtaamista ja voimavarojen riittävyyttä. Osallistujat voivat osallistua livelähetykseen reaaliaikaisesti lähettämällä esimerkiksi chat-kentässä kysymyksiä esiintyjille.

”Tämän tapahtuman kautta haluamme olla edistämässä näiden toimialojen työn ja työvoiman kohtaantoa mahdollistamalla ihmisten välistä vuorovaikutusta ja keskustelua näin virtuaalisesti. Tervetuloa mukaan!”, summaa Aula-Matila.

Työnhakijoiden ja muiden tapahtumasta kiinnostuneiden ilmoittautuminen avautuu 28.4.2021. Linkki ja lisätiedot löytyvät BusinessOulun tapahtumakalenterista businessoulu.com/tapahtumat.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä BusinessOulun työllisyyspalvelut, Kohtaantoa valmennuksella -hanke, Osaamo-hanke, Puhtaasti parempaan duuniin -hanke, OSAO, Oulun Palvelualan Opisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Ammattiopisto Luovi ja WATTI – Vastavuoroisuutta työelämäyhteistyöhön -hanke.

Alkavia valmennuksia työttömille työnhakijoille