Julkaistu 22.2.2021 maanantai

Silta kohti avoimia työmarkkinoita

Työskenteleekö järjestössänne, yhdistyksessänne tai yksikössänne Oulun kaupungilla palkkatuettu työntekijä? Ohjaamalla työntekijän Palkkatuetussa työssä -valmennukseen annat hänelle mahdollisuuden löytää joustavan jatkopolun työelämään tai koulutukseen.

Kuva: ”Palkkatuetussa työssä -valmennuksia on jäljellä enää neljä, joista kaksi järjestetään maaliskuussa ja kaksi huhtikuussa. Seuraava valmennus on etänä 15.3.–7.4. maanantaisin ja keskiviikkoisin. Lisätietoja löytyy osoitteesta businessoulu.com/tapahtumat”, kertoo projektikoordinaattori Marjo Helenius BusinessOulusta.

Valmennus on räätälöity palkkatukijakson jälkeen avoimille työmarkkinoille suuntaaville työntekijöille sekä koulutuksen tai oppisopimuskoulutuksen aloittaville opiskelijoille.

”Palkkatuetun työn päättymisen jälkeen kenenkään ei pitäisi jäädä tyhjän päälle. Valmennuksen aikana tehdään perusteellinen osaamisen kartoitus jokaiselle ja sen pohjalta yksilölliset jatkosuunnitelmat. Jokaisella tulee olla useampi vaihtoehto, jota kohti suunnata seuraavaksi”, sanoo kouluttaja Tarja Kytömäki Spring Houselta.

”Valmentajana olen rinnalla kulkija ja autan henkilökohtaisesti jokaista ryhmäläistä eteenpäin. Yhtä tärkeää kuin työpaikan miettiminen, on alanvaihdon ja opiskeluvaihtoehtojen pohtiminen. Tai johtaisiko harrastus töihin, sekin on yksi mahdollisuus”.

Rohkaisua uudelle uralle

Palkkatuetussa työssä -valmennuksessa kehitetään työnhakuvalmiuksia ja edistetään työnhakua konkreettisesti esimerkiksi yksilöllisillä työnhakutehtävillä. Tavoitteena on, että valmennuksen käytyään osallistuja tiedostaa omat vahvuutensa ja osaamisensa ja rohkaistuu tuomaan niitä esille edukseen työnhaussa.

”Tietysti myös työnhaun asiakirjat on huolehdittava kuntoon. Valmennuksessa vierailee Teamsin välityksellä rekrytoivia yrityksiä, jolloin jokaiselle tarjoutuu mahdollisuus kuulla avoimista työtehtävistä, esittäytyä ja verkostoitua”, kertoo Kytömäki.

Yksi valmennukseen osallistujista on Pekka Kaikkonen, jolla on takanaan kahdeksan kuukautta kestänyt palkkatuettu työsuhde Oulun hoitotarvikejakelussa.

”Työhöni kuului lääkärin määräämien hoitotarvikkeiden jakelun varastonhallintaan liittyviä tehtäviä. Lisäksi osallistuin kasvomaskien jakamiseen yksityisille palvelutuottajille ja kaupungin yksiköille.”

Kaikkonen viihtyi työssään hyvin ja on tyytyväinen osallistuttuaan työsuhteensa loppuvaiheessa tarjottuun valmennukseen. Siirtyminen avoimille työmarkkinoille tuntuu nyt entistä luontevammalta.

”Jatkossa toivoisin työllistyväni esimerkiksi myyntialalle. Valmennuksesta sain runsaasti käytännön vinkkejä myös oman osaamiseni markkinoimiseen ja rohkaisua tuleviin haastattelutilanteisiin, joten jospa tästä uudelle uralle pian astelen”, myhäilee mies toiveikkaana.