Julkaistu 14.9.2021 tiistai

Yritys se on pienikin yritys!

Itsensä työllistämiseen löytyy monta polkua, joista BusinessOulu tarjoaa esihautomotoiminnan kautta käyvän, perinteistä yritysneuvontaa hieman pidemmän tien arvioida omaa liikeideaa ja sen onnistumisen mahdollisuuksia. Osallistumiskynnys on matala. Riittää, että on idea ja halu myydä omaa osaamistaan.

Esihautomossa voi valita kahdesta vaihtoehdosta: BusinessAsemalla toimivassa eStart-esihautomossa pyörii 8 viikkoa kestävä ohjelma, jossa asioita pohditaan ryhmässä, ja omaa osaamistaan yksinyrittäjänä myyville on tarjolla itsensä työllistävien polku, jossa valmennus on henkilökohtaista.

Yritysideaansa miettiviä esihautomossa sparraa Anne Ryynänen, jonka osaaminen tulee luovalta alalta, tarkemmin sanottuna pelikehityksen parista.

”Olen saanut työssäni tutustua monipuolisesti sekä julkisen että yksityisen alan toimijoihin, joille tuotimme peliratkaisuja monenlaisiin tarkoituksiin. Pelimaailmassa kokeileminen, erheistä oppiminen ja oman osaamisen soveltaminen erilaisissa ympäristöissä on arkipäivää. Oma vahvuuteni on varmasti rohkeus tarjota erilaisia näkökulmia ja auttaa alkavia yrittäjiä löytämään ne asiat, jotka tukevat sekä heidän omaa yrittäjyyttään että tulevien asiakkaiden tarpeita”, hän sanoo.

Esihautomotoimintaan osallistuminen on pitkälle kokeilua ja testaamista.

”Kaikista ei tule yrittäjiä, eivätkä kaikki liikeideat ole kannattavia. Esihautomotoiminta on hyvä paikka saada siitä selvyys. Toisaalta asiantuntijoiden avulla ideoita voidaan kehittää ja rakentaa vankempi pohja yrittämiselle.”

Esihautomoon osallistuneista 25 on jo aloittanut yritystoiminnan. Seuraava eStart-valmennusryhmä aloittaa 25.10., itsensä työllistävien polulle haku on jatkuva. Tutustu toimintaan osoitteessa businessoulu.com ja hae mukaan.

Kysy rohkeasti lisää: anne.ryynanen@businessoulu.com

Euroopan aluekehitysrahasto ja vipuvoimaa EU:lta