Julkaistu 14.8.2020 perjantai

BusinessAseman palvelut jatkuvat entistä monipuolisempina

BusinessAsema on ollut kesän ajan suljettuna ja toimijat ovat palvelleet asiakkaita pääosin etäyhteyksin. Kiinnioloaikaa on hyödynnetty palvelujen kehittämiseen ja tilojen valmisteluun mm. uudistuneen palveluneuvonnan käyttöön. Jatkossa työllisyys- ja elinkeinopalveluiden asiantuntija on helppo tavoittaa niin paikan päällä BusinessAsemalla kuin etäyhteyksien kautta.

”Palvelu aloitetaan ensin etäneuvonnalla, johon voi varata ajan verkossa varauskalenterin kautta. Nyt alkava etävideoneuvonta on täysin uusi tapa tarjota palvelua”

projektipäällikkö Marguerite Guibert 6Aika Osaamo-hankkeesta

Syksyllä alkaa fyysinen palveluneuvonta, josta asiakas saa ohjausta häntä askarruttavissa työllisyys- ja elinkeinopalveluihin liittyvissä asioissa. Etäneuvonta ei korvaa kasvokkain tapahtuvaa palvelua, vaan ainoastaan sujuvoittaa palveluprosessia sekä antaa asiakkaalle valinnanvaraa. Asiakkaan ei tarvitse tulla fyysisesti paikan päälle tai jonottaa ja näyttö voidaan jakaa videoyhteyden kautta, jolloin neuvonta ja ohjaus onnistuu konkreettisemmin.

Palveluneuvonta on kehitetty ESR 6Aika Osaamo-hankkeessa, jota rahoittavat Hämeen ELY-keskus ja Oulun kaupunki. Mukana hankkeessa ovat Oulun lisäksi Helsinki, Tampere, Turku sekä Vantaa.

Yhteyspäällikkö Helena Poukkanen kertoo, että luvassa on paljon muutakin uutta. Digipajan yrityksille suunnatut valmennukset jatkuvat syksyllä. Uutena aloitetaan pienryhmävalmennus, jossa mukana on sparraava kumppani. Henkisen jaksamisen avuksi suunnitellaan seminaarisarjaa.

Talon kolmannessa kerroksessa aukeaa BusinessOulu hautomo. Paikka on tarkoitettu uusille yrittäjille, joilta löytyy kasvuun tähtäävä liikeidea. Toiminnan runkona on vuoden pituinen ohjelma, jonka aikana saa asiantuntijoilta apua, tietoa ja työkaluja menestyvän yrityksen pyörittämiseen. Lisäksi omaa työpanostaan myyville ja itsensä työllistäville aloitetaan ns. esihautomotoiminta.

Yritykset voivat varata digitaalisen pienvalmistuksen verstasta FabLabia tuotekehitystarpeisiinsa myös BusinessAseman ollessa suljettuna.

BusinessAsema avataan jälleen 14.9.