FabLab

FabLabin huipputeknologia on maksutta kaikkien käytössä. BusinessAsema FabLabissa voit opetella, käyttää ja hyödyntää moderneja digitaalisia valmistusmenetelmiä innovoinnissa, soveltamisessa ja osaamisesi osoittamisessa. Digitaalisten valmistusmenetelmien kokoelmaa voi hyödyntää niin tekniikassa kuin taiteessakin – tervetuloa kokeilemaan ja oppimaan uutta!

Varaa aika FabLabin laitteille

BusinessAseman FabLab

Nyt voit varata etukäteen ajan tarvitsemallesi laitteelle BusinessAsema FabLabissa. Näet laitekohtaisesta kalenterista varaustilanteen sekä voit tehdä oman varauksen laitteille ohjauksen kera.

Laitteisto

Laserleikkuri

Leikkaa muotoja tarkasti eri materiaaleihin

Vinyylileikkaus

Leikkaa tarroja, joita voidaan lämpöprässillä siirtää kankaisiin

3D-tulostimet

Tee kolmiulotteisia esineitä ja muotoja eri materiaaleista

3D-skanneri

Kolmiulotteisten esineiden skannaukseen

Jyrsimet

Käytössä on kaksi erilaista jyrsintä erilaisille materiaaleille

Elektroniikka

Useita eri työkaluja elektroniikan työstöön

Ompelu

Toteuta käsityöprojekteja tai brodeeraa kuvio valmiiseen tuotteeseen

Tietokoneita

Luo suunnitelmat FabLabin eri laitteille

Tee virtuaalikierros FabLabissa

Kurkista, miltä BusinessAseman FabLabissa näyttää! EtäAsema-hankkeen ProNikkareiden käsissä syntynyt HTML5-pohjainen taidonnäyte esittelee Fablabin tilat ja laitteet interaktiivisessa 3D-ympäristössä.

Projektitiedostot ammattilaisille GitHubissa (avautuu uuteen välilehteen)

FabLab Oulussa ja maailmalla

FabLab on globaali konsepti, joka on saanut alkunsa MIT:n yliopistosta vuonna 2001. Ensimmäinen yliopiston ulkopuolinen FabLab perustettiin Intiaan vuonna 2002. Tänä päivänä FabLab-verkosto käsittää arviolta noin 3000 laboratoriota ympäri maailman. Suomessa laboratorioita on tällä hetkellä 12, joista puolet sijaitsevat Oulussa. Oulun yliopiston FabLab Oulu oli Oulun ensimmäinen ja Suomen toinen FabLab. Tutustu FabLabin perussääntöihin Fab Charterissa (englanniksi).

Oulu liittyi vuonna 2023 maailmanlaajuiseen Fab City -verkostoon ensimmäisenä suomalaisena ja suurena pohjoismaisena kaupunkina. Verkoston tavoitteena on kestävämmän ja innovatiivisemman yrittäjyyden saavuttaminen, kiertotalouden kehittäminen, elinikäisen oppimisen mahdollisuus kaikille kansalaisryhmille sekä hiilineutraali tulevaisuus. Verkosto tarjoaa jäsenilleen kumppanuuksia, työkaluja, koulutusohjelmia, resursseja ja näkyvyyttä Fab City -teemassa globaalisti.

BusinessAsema FabLabin Aukioloajat JA yhteystiedot

BusinessAsema FabLab on avoinna ajanvarauksella maanantaista perjantaihin klo 9–16 ja varauksen voi tehdä kuka vain. Suositeltu ryhmäkoko on maksimissaan 10–12 henkeä. FabLabin varaaminen ja materiaalin käyttö (kohtuudella) on maksutonta. Varaukset on tehtävä viimeistään edeltävänä arkipäivänä klo 12 mennessä.

tiedustelut:

Ensisijaisesti osoitteeseen: fablab@businessasema.com

Jari Uusitalo
Ohjaaja, BusinessAsema FabLab
p. 040 846 2811
jari.uusitalo@businessoulu.com