Julkaistu 3.2.2023 perjantai

Alisan mietteitä tet-jaksosta BusinessOululla

Kirjoittaja: Alisa

Moi, minun nimeni on Alisa Heinonen ja olin tet-harjoittelussa BusinessOulussa. Tulen Kaukovainion koulusta ja olen 8. luokalla.

Mielestäni BusinessOulussa oli tosi mukavaa ja kaikki ottivat minut hyvin vastaan, olivat ystävällisiä ja kiinnostuneita minusta. He myös auttoivat minua, jos tarvitsin apua. Päätehtäväni tet-harjoittelussa oli olla mukana Työn Taitajat -toiminnoissa. Sain tehdä paljon eri asioita yhdessä Työn Taitajat -tiimin, Tiina Haapaniemen ja Eemeli Alanteen kanssa. Tein esimerkiksi ennakkoesitteitä yläkouluille ja lukioille Työn Taitajat -tapahtumiin, käänsin tekstiä suomesta englanniksi, autoin valitsemaan ja varaamaan tapahtuma- ja messusomisteita, kuuntelin Työn Taitajien työelämän edustajien puheenvuoroja ja tein ehdotuksia somenostoiksi puheenvuoroista. Sain olla mukana Työn Taitajien Merikosken lukion livetapahtumassa BusinessAsemalla, missä puhujina olivat Vilma Henriksson (Markkinointitoimisto Kuulu) ja Neil Jackson (Alif Semiconductor) sekä Kaakkurin yläkoulun verkkotapahtumassa, jossa mukana olivat Arttu Viljamaa (KL Mechanics), Teemu Kivioja (Tecinspire), Heini Malm (BusinessOulu) sekä kulttuurin- ja tapahtumatuottamisen moniosaaja Niina Jortikka. Verkkotapahtumassa olin Niinan ryhmässä, koska minua kiinnostaa luovat alat. Sain mahtavia vinkkejä työelämään ja esitys oli todella inspiroiva.

Pääsin myös tutustumaan muiden BusinessOulun työntekijöiden tehtäviin sekä itse BusinessAseman toimintaan. Olin mukana palavereissa, autoin mm. tekemään tapahtumaan ilmoittautuneiden nimikylttejä, sain kuulla, miten Ouluun tuodaan ja hankitaan eri sarja- ja elokuvatuotantoja, kävin kierroksella BusinessAsemalla yhdessä vierailevan ryhmän kanssa ja sain tehdä kangastarran FabLabissa ja siellä olevat työntekijät auttoivat ja opastivat minua. Työ BusinessOulussa ja BusinessAsemalla vaikuttaa hektiseltä, mutta mielenkiintoiselta ja mukavalta. BusinessAsemalla tapahtuu paljon asioita.