Julkaistu 16.12.2021 torstai

Harjoittelijan tunnelmia

Kirjoittaja: Edyta Brankowska

Hei! Minun nimeni on Edyta ja tulen Puolasta. Oulussa olen asunut 1,5 vuotta ja aloitin suomen kielen opiskelun vuosi sitten. Olen ollut lokakuussa 3 viikon ajan harjoittelussa BusinessOulussa. Olin tosi iloinen, että sain harjoittelupaikan juuri BusinessOulusta, koska se antaa laajan kuvan siitä, miten Oulun kaupunki tukee elinkeinoelämän kasvua.

Olen ollut erittäin tyytyväinen siihen, kuinka paljon harjoittelussa on panostettu minun opastamiseen ja sen avaamiseen, miten kaikki toimii BusinessOulussa. Olen tehnyt harjoitteluani Työn Taitajat -ohjelmassa, joka on yksi BusinessAseman palveluista. Työn Taitajat -ohjelma auttaa ihmisiä löytämään oman paikkansa työelämässä ja tavoitteena on työllisyyden parantaminen ja osaavan työvoiman saatavuuden varmistaminen Oulun seudulla.  Itse projekti on erittäin mielenkiintoinen ja oli hyödyllistä saada tietoa siitä. Tehtäväni harjoittelussa oli valmistella viestintäsuunnitelma Työn Taitajat -ohjelmaan liittyen, kääntää suomenkielistä viestintämateriaalia englannin kielelle ja lisäksi osallistua tiimin kokouksiin sekä seurata tapahtumien valmistelutyötä. Oli hyvä, että yksi projektin tapahtumista oli harjoitteluni aikana, jolloin näin myös kuinka tapahtuma oikeasti toimii.

Työn Taitajat -tiimin jäsenet olivat erittäin ystävällisiä ja ymmärtäviä minua kohtaan. Minun mentorina-työnohjaajana harjoittelussa toimi Tiina Haapaniemi ja haluan kiittää häntä erityisesti kaikesta opastuksesta ja avusta harjoittelun aikana J. Työilmapiiri oli rento sekä ystävällinen ja sain aina apua tarvittaessa.  

Harjoittelun aikana tapasin myös muiden osastojen työntekijöitä. Oli helppo aloittaa keskustelu. BusinessAseman porukka oli erittäin mukavaa ja auttoivat aina tarvittaessa. Tunsin itseni tervetulleeksi, koska kaikki olivat niin kohteliaita ja ystävällisiä. Mikäli suomen kielen taito muodostui ongelmaksi, niin pystyin aina vaihtamaan englannin kieleen ja jopa puolan kieleen työnohjaajani kanssa J.

Kolmen viikon aikana en ainoastaan oppinut paljon BusinessOulusta ja Työn Taitajat -palvelusta, vaan myös paransin suomen kielen taitoani. Tapasin monia mukavia ja kiinnostavia henkilöitä. Minulle harjoittelu oli mahtava kokemus ja olen iloinen, että sain tehdä työharjoitteluni BusinessOulussa.