Julkaistu 2.12.2021 torstai

Seuraava asema on BusinessAsema

Kirjoittaja: Sari Kauppila

Helmikuussa 2020 vietimme BusinessAseman avajaisia. Muistan, kun kävelin ensimmäistä kertaa Aseman ovesta sisään. Olin haljeta ylpeydestä. Avasimme uudenlaisen konseptin keskelle kaupunkia. Mahtavat tilat, jotka toimivat proptech-yritysten testailu alustana, huiput palvelut yrittäjiksi haluaville, yrityksille ja työnhakijoille. Neuvontaa ja tukea opiskelun aloittamiseen. Ruokaa, juomaa, tapahtumia ja tilaisuuksia.

Ovet olivat auki kuukauden. Ja sitten iski korona.

Maskit ja käsidesit tulivat kovin tutuiksi, samoin tilaisuuksien peruuntumiset. Eniten suretti kurimuksessa osumaa saaneiden yrittäjien ja irtisanottujen kohtalo. Vakavaksi veti. Koronatilanteen uutispäivityksistä tuli jännitysnäytelmiä. Suoratoistopalveluita ei juuri tarvittu, kun draamaa riitti jo arkitodellisuudessa.

Pahimman jakson liennyttyä alkoi elää usko ja toivo (rakkauskin. Hetki porhallettiin jo miltei täysillä. Meillä kävi ihmisiä! Ja käy kyllä edelleen, mutta hieman hillitymmin. Itseasiassa vilinä alkoi jo alkuvuodesta, työnhakijat tulivat juttusille kuntakokeilun myötä. Aseman vapaita työtiloja hyödynnetään tehokkaasti, looseissa on joka päivä vaihtuvalla kokoonpanolla ihmisiä työskentelemässä. Valmennukset pyörivät verkkototeutusten lisäksi myös livenä. Varauskalenterissa on ilahduttavan täyttä. Ja mikä parasta, ravintola on auki, joulukuun alun jälkeen jopa neljään. Lounasta, kahviherkkuja ja kokoustarjoiluja on taas saatavilla. Käsidesiä ja maskeja kyllä kuluu kiihtyvään tahtiin, seuraammehan toki tilannetta tarkalla silmällä. Vähänkin suurempien kokoonpanojen kyseessä ollessa kysäisemme kaikilta koronapassit. Sekin sujuu sutjakkaasti, harjoiteltu on.

Tervetuloa meille siis, ovet ovat avoinna. Tule kehittymään, kehittämään, inspiroitumaan ja innostumaan. Jos et millään pääse paikan päälle, mikä on suuri harmi, niin palvelua saa myös verkossa. Aseman nettisivulta löydät tarkempaa tietoa verkkoasioinnista, tai voit soittaa palvelunumeroon 08 558 55810. Soittaessasi sinun ei tarvitse tietää, kuka on oikea asiantuntija juuri sinun asiassasi. Puhelimeen vastaava tietää sen kyllä, kun sinua hetken jututtaa, ja kunhan vain asia liittyy työllisyyteen, opiskeluun, yrittäjyyteen. Ihan kaikkien alojen asiantuntijoiksi emme sentään itseämme tituleeraa.

Seuraa tapahtumakalenteria ja somekanavia. Jos sinulla on päräyttävä tapahtumaidea emmekä itse ole moista vielä hoksanneet järjestää, soita tai kirjaile viesti. Samasta alla olevasta osoitteesta voit tiedustella myös esittelyä, mikäli oma aikataulu ei passaa ryhmäesittelyihin (Seuraava asema on BusinessAsema, ajankohdat tapahtumakalenterissa). Kerron enemmän kuin mielelläni Aseman palveluista myös aivan yksittäisille yritys- tai yhteistyökumppanivierailijoille.

Ollaan yhteyksissä: 0447038301 tai sari.kauppila@businessoulu.com.